neděle 24. května 2009

Nedělní miniglosy č.14

Česká sociální demokracie začala být z neznámých důvodů alergická na vejce. Kdykoli se v dohledu některého z jejích funkcionářů objeví vejce, dotyčný nabývá v obličeji temně rudé barvy. První skupina vědců je názoru, že jde o klasickou alergii na bílkovinu ovomukoid, druhá skupina tvrdí, že vejce mají v tomto případě roli katalyzátoru: Zatímco bez použití vajec by k této pozoruhodné barevné proměně došlo nejspíš až po volbách, po vejcích se politici vybarví prakticky okamžitě.
-------------------------
Nejmenovaný poradce prezidenta republiky se po dlouhých výsleších přiznal, že nepochází z opice, ale byl stvořen v době, kdy Bůh stvořil v šesti dnech svět a pak sedmý den odpočíval. Odborníci na útrpné právo ale pochybují o dobrovolnosti jeho doznání. "Podle našich matematických modelů vychází, že kdyby Bůh musel stvořit zvlášť každého takového nejmenovaného poradce, bylo by to tolik práce, že by musel odpočívat nejméně dva dny. Je proto pravděpodobné, že při výsleších byly použity nestandardní postupy a informace takto získané nepovažujeme za věrohodné." Vyšetřovatelé se ostře ohradili proti podezření, že by při výsleších použili waterboarding, připouštějí však, že celé svědectví je trochu na vodě.
---------------------------
Paradoxně větší tržby hlásí i v době hospodářské krize krejčovské podniky. Roste totiž počet lidí, kterým se při vyslovení slova KULTURA otevírá samovolně nůž v kapse, takže roste počet zakázek na drobné krejčovské opravy. "Myslím, že obyčejným lidem v době krize můžeme pomoci více než celé šrotovné: Není divu, že lidé mají hlouběji do kapsy, když mají v kapse díru," řekl nám zvesela mluvčí krejčovského cechu. "Každopádně předpokládáme, že část nadstandardních zisků do kultury vrátíme. Jsme připraveni podpořit řadu velice kontroverzních projektů, které by nám zpětně měly přinést velké množství dalších zakázek ze strany návštěvníků takových akcí."
----------------------------
Další ročník putovního open-air festivalu Prašné jaro se koná letos opět v Praze. "Tentokrát máme hlavní stan akce na Letné, kde se bouřlivě staví a množství prachu a popílku v ovzduší tu dosahuje extrémních hodnot," prohlásil ředitel stále oblíbenější akce. "Myslím, že si milovníci prachu letos přijdou obzvlášť na své, zejména bude-li sucho a bude foukat silný vítr, jak to zatím podle předpovědi počasí vypadá." Vypadá to tedy, že i letos se naplní hlavní slogan této akce: "Festival za všechny prachy!"
----------------------------
K velkému překvapení došlo při vyhlašování letošních gurmánských michelinovských hvězd: Rovnou dvěma hvězdičkami byla jako první v České republice oceněna mobilní kuchyně nejmenované významné české politické strany, kde se vždy před volbami vaří volební guláš. "Něco tak dobrého jsem už dlouho nejedl. Je to typicky české, z výhradně čerstvých surovin a cena je vzhledem ke kvalitě neuvěřitelná," řekl nám jeden z utajených zahraničních hodnotitelů. "Je to pro nás velká pocta," prohlásil vedoucí příslušné volební kampaně. "A zároveň je to velký závazek do budoucna. Rádi bychom v dalším vydání průvodce Michelin toto ocenění minimálně obhájili. Jsme proto v zájmu zachování prestiže České republiky připraveni vyvolávat předčasné volby každý rok, protože jinak bychom o hvězdičky automaticky přišli."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.