neděle 10. května 2009

Nedělní miniglosy č.12

Poslední dobou se množí případy napadení rodičů českých školáků agresivními učiteli. "Již téměř polovina rodičů zažila útok agresivního pedagoga na svou osobu," prohlásil předseda nově vzniklého SoRPŠ (sdružení na ochranu rodičů a přátel školy). "Slovní agresivitu do těchto čísel nepočítáme, to je něco, na co jsme si už dávno zvykli, ale množí se případy přímého fyzického napadení rodičů. Od té doby, co každý pedagog musí absolvovat výcvik v základních bojových uměních, žáci a studenti jsou mírní jako beránci. Učitelé mají tedy jedinou možnost cvičit si své získané dovednosti na rodičích. Myslíme si, že tomuto trendu je možné se bránit už jen tím, že všichni rodiče dostanou zákonem přiznaný status veřejného činitele."
-----------------------------
Nejmenovaná manželka bývalého fotbalového reprezentanta, jehož občas postihují tzv. blikance, jednoznačně popřela, že by spor na fotbalovém zápase jejího nezletilého syna vyprovokovala její poznámka o barvě a pachu jednoho z protihráčů. "Náš spor s dalšími diváky měl povahu navýsost odbornou. Já jsem tvrdila, že pokles HDP České republiky letos nepřesáhne 2,4%, zatímco protistrana toto číslo se smíchem zpochybňovala a říkala, že pod 2,8% to nebude. Manžel se mne jenom zastal, jemu čísla s desetinnou čárkou moc neříkají, protože góly se počítají jen na celá čísla."
-----------------------------
Na poslední chvíli došlo ke změně nominace českého zástupce na soutěži o cenu Eurovize - Eurosong 2009. Místo původně nominované skupiny Gipsy.cz bude nakonec v populární evropské soutěži reprezentovat Českou republiku Mirek Topolánek s písní "Neublížil som, neublížil som, žiadnému z vás."
-----------------------------
Ke skandálu došlo letos při tradičním Mezinárodním pražském maratónu. Mezi vedoucí keňské běžce se přimíchalo několik neznámých českých vytrvalců a vytrvalkyň a dva z nich dokonce vybojovali místa na stupních vítězů. Ukázalo se ovšem, že šlo o osoby, které vůbec nebyly do závodu přihlášeny, takže proti výsledkům podala keňská výprava protest. Dotyční vytrvalci se tuto skutečnost ani nepokoušejí vyvracet. Jeden z nich uvedl dokonce i skutečný důvod svého zapojení do závodu: "Když běželo tolik lidí stejným směrem, zdálo se mi jako nejlogičtější vysvětlení, že se někde otevírá nový supermarket. Tak jsem se přidal a teď jsem dost nemile překvapený, když jsem místo očekávané akční slevy dostal jenom věnec pro vítěze. To jsem nemusel běžet takovou dálku!" Keňský protest byl nakonec přijat, takže už je možné definitivně potvrdit, že i letos keňští vytrvalci obsadili prvních osmdesát pět míst.
------------------------------
Rychlý průzkum veřejného mínění ukázal, že čeští voliči vnímají negativně snahu některých politických stran vylepšit image parlamentních kandidátek účastí atraktivních blondýnek typu Kateřiny Brožové. "Myslím, že jde o jasný důkaz faktu, že naši voliči nejsou jen tupé ovce, které bez přemýšlení souhlasí se vším, co se jim předloží," uvedl autor studie. "Průzkum jasně prokázal, že čeští voliči chtějí mít na volebních kandidátkách hlavně atraktivní tmavovlásky."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.