neděle 17. května 2009

Nedělní miniglosy č.13

V pražském metru překvapením zkolabovala mladá žena v okamžiku, kdy ji v ranní špičce pustil sednout dvaatřicetiletý V.V., přestože není těhotná. Na místě musela zasahovat záchranná služba. "Akce nebyla vůbec jednoduchá, protože jsme nemohli nasadit vrtulník. Vše ale nakonec dobře dopadlo, šlo jen o malou srdeční slabost, kterou je možné považovat za přirozenou odezvu organismu na tak šokující jednání," řekl nám mluvčí Záchranné služby Praha. Viník je zatím vyšetřován na svobodě, nicméně hrozí mu nepodmíněný trest za ublížení na zdraví z nedbalosti, který by mohl být ještě navýšen, pokud by se ukázalo, že muž jednal v rámci organizované skupiny. Trestní oznámení za nabádání k trestnému činu může být navíc podáno i na viníkovy rodiče, pokud by bylo prokázáno, že muže k takovému jednání vychovali.
--------------------------------------------
Jednomu z poslanců se podařilo vysoudit omluvu a finanční kompenzaci na nejmenovaném celostátním deníku za tvrzení, že je charakterově pevný a pravdomluvný. "Uvedené tvrzení poškodilo důvěryhodnost pana poslance v jeho pracovním kolektivu," řekl tisku obhájce poškozeného. "Jeho kolegové si z něho od té doby dělají legraci a parlamentní lobbisté se mu obloukem vyhýbají. S puncem pravdomluvného člověka se prostě nedá plnohodnotně žít. Zatím není jasné, jak bude přesně text omluvy formulován, mělo by z něho ovšem jasně vyplynout, že můj mandant je poslanec jako každý jiný."
---------------------------------------------
Více než stovka srn a laní se sešla na pokojné demonstraci za odstranění plotu kolem brdského prostoru určenému pro výstavbu amerického radaru. "Akce proběhla zcela bez výstřelků, demonstranti dokonce nevykřikovali žádná hesla. Proto naše pořádkové síly situaci pouze monitorovaly, zásahu nebylo zapotřebí," prohlásila mluvčí Policie ČR. Nezávislým pozorovatelům bylo pouze podezřelé, kolik docela vtipných transparentů si zvířata na demonstraci přinesla. Jeden z pracovníků Akademie věd, který se dlouhá léta zabývá studiem chování zvířat, nám dokonce řekl, že je to vůbec první doložený příklad verbálního humoru s politickým podtextem u srn a laní, jejichž smysl pro humor byl doposud vědci spíše zpochybňován. "Někteří kolegové sice podezírají členy tvrdého jádra protiradarových hnutí, že zvířatům s výrobou transparentů pomáhali. Já si naopak myslím, že to tak být nemůže, protože smysl pro humor je u této skupiny lidí v průměru ještě slabší, než u demonstrující zvěře."
--------------------------------------------
Nejmenovaná politická uprchlice byla deportována zpět do Iráku poté, co v testu, jehož absolvování je nutné pro získání dočasného pobytu v České republice, odpověděla na otázku: "Jak moc máte ráda hlavní představitele ČR," slovy "Jako sůl!" Žadatelka o azyl tak chtěla dokumentovat znalost základní dětské literatury, kterou po nocích studovala kvůli jazyku. Ukázalo se ovšem, že hodnotitelé považovali tuto odpověď za urážlivou. Mluvčí Cechu hlavních představitelů ČR se hodnocení nediví: "Jde jednoznačně o urážku. Sůl, jak ví každé malé dítě, je jeden z nejlevnějších a nejméně chutných produktů na trhu. Navíc naši představitelé se od malička připravovali na odpovědné státnické úkoly. Na pohádky tedy neměli čas, protože četli hlavně politologické, ekonomické a marketingové studie. A ani já sám nevím, proč do tohoto celkem jasného případu pletete nějaké pohádky."
---------------------------------------------
Společnost za rovnost pohlaví požaduje, aby do kalendáře byly kromě ledových mužů nově zařazeny i ledové ženy. Předseda České komise pro kalendář oprávněnost žádosti připustil a přislíbil zjednat nápravu hned, jak zaprší.

1 komentář:

  1. To jednoho/jednu trefil šlak, jak jsou dnes někteří mladí slušní. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.