neděle 17. prosince 2017

Nedělní miniglosy č.430

Dnes se s Nedělními miniglosami pro letošní rok rozloučíme, protože následuje dvounedělní štědrovečerně-silvestrovsko-novoroční přestávka a redakce NMg má až do 7. ledna "celozávodní dovolenou". Na Štědrý večer už mám připravený speciální dárek "v řeči mírně vázané" a už týden odpočítávám dny a stříhám metr, protože dárky dávám rád co nejdřív, nejlépe hned, "ještě teplé", protože mě vždycky zajímá, co dárku obdarovaný řekne, a těším se na jeho reakci. Ale tohle netrpělivým hryzáním nehtů doprovázené čekání asi prostě k Vánocům patří, ať už se právě těšíte na to, co vám ježíšek přinese, nebo aspoň zčásti přebíráte jeho roli (ono je to vlastně stejně něco na způsob frančízy, to jen škodolibí nepřejníci tvrdí, že ježíšek nemá ve skutečnosti s dárky nic společného, přitom je to minimálně jeho know-how :-)) a čekáte na to správné zazvonění, abyste mohli pod rozsvícený stromek rozechvěle položit svůj malý balíček. Nedělní miniglosy si ponecháme i nadále pro "pracovní neděle"; ale opravdový svátek si, myslím, zaslouží speciální program.
 
Děkuji tedy všem nedělně-miniglosovým štamgastům, pravidelným i nepravidelným návštěvníkům, občasným nakukujícím i zcela náhodným kolemjdoucím, že si naše společné miniglosy i skoro devět let po jejich startu čtou a rozhodující měrou napomohli k tomu, že už máme dnešním vydáním za sebou neuvěřitelných 430 čísel. No a stejně tak máte všichni zásluhu (nebo odpovědnost, jak se to vezme :-)), že spolu v novém roce vstoupíme už do desáté miniglosové sezóny. Vám všem přeji krásné vánoční svátky a co nejklidnější či nejveselejší (podle toho, co upřednostňujete) vstup do roku 2018. No a věřím, že si i nadále ponecháme schopnost a odhodlání dívat se i na vážné a často rozčilující věci s nadhledem a úsměvem ve tváři, protože úsměv v tomto případě neznamená, že bychom se s takovými věcmi smířili, ale že se dokážeme zasmát jejich často velmi hloupé a přehnaně nabubřelé podstatě. Mějte se skvěle!


Předseda Strany přímé demokracie Tomio Okamura se v Praze sešel s hlavními představiteli extrémně pravicových stran z několika evropských zemí. Svým názorovým oponentům, kteří proti společné schůzce protestovali jako proti akci podporující šíření nesnášenlivosti, Okamura vysvětlil, že nejde o žádný sraz extrémistů, ale o čistě kulturní akci jen s drobným politickým přesahem, která by se dala brát jako mezinárodní konference evropského Le PEN klubu.
----------------------
Mluvčí pražské policie potvrdil, že podle policejního vyšetřování způsobila pád trojské lávky konstrukční chyba. Na dotaz Nedělních miniglos, jak mohla právě policie bez konečných výsledků příslušných expertiz dojít k podobnému navýsost odbornému závěru, jsme se dozvěděli, že policie je k podobnému závěru plně kvalifikovaná, protože konstrukční chyba se po sérii několika policejních výslechů k činu dobrovolně přiznala.
----------------------
Myšlenku Geerta Wilderse, že proti migraci je třeba bojovat vystavěním ochranné zdi, podle průzkumů překvapivě podporuje především nejmladší generace. Podle sociologů je to především proto, že mladí lidé jsou na zeď zvyklí z facebooku, takže jim podobný nápad připadne snadno realizovatelný - za předpokladu, že se na takovou zeď vejde dostatečný počet příspěvků a bude k ní možné jednoduše nastavit přístupová práva.
----------------------
České feministky jsou doslova zděšené z výsledků předvánočního průzkumu mezi předškolními dětmi. Z výsledků totiž vyplynulo šokující odhalení, že kluci by pod stromečkem našli nejraději nějakou stavebnici, zatímco holčičky by si nejvíc přály krásnou panenku. "Že je situace alarmující, to jsme věděly(i), ale takovou snůšku ubohých genderových stereotypů a předsudků, které plynou z děsivě nekompetentní práce jeslí a mateřských školek a ještě více z nekvalitní výchovy přímo v napohled funkčních rodinách, jsme nečekaly(i)," přiznal(a) Nedělním miniglosám jednatel(ka) Institutu pro rovné šance René Poslední. "Chtěly(i) jsme to řešit po dobrém, ale nejspíš budeme muset přece jen přistoupit k nucenému odebírání dětí z genderově nedostatečně uvědomělých rodin. Děti samozřejmě v pořádku vrátíme hned poté, co se za několik let dětské preference ve výsledcích průzkumu nejméně vyrovnají a vysněným vánočním dárkem většiny dětí se stanou metodické unisex příručky vydávané naším institutem."
----------------------
Kompletně celé předsednictvo Odborového svazu českých kaprů požádalo po vzoru katalánské vlády v Bruselu o politický azyl. "Domnívám se, že stejně jako v případě katalánského premiéra Carlese Puigdemonta i nám doma hrozí v případě vydání belgickými úřady v tomto vypjatém předvánočním období nezanedbatelné nebezpečí, možná dokonce fyzická likvidace," řekl Nedělním miniglosám s využitím služby Google Translator jeden z rybích předáků Jan Karas. Zároveň vyzval tisíce českých kaprů k umírněnému odboji pod osvědčeným heslem "Nejsme jako oni" a vyzval vědce celého světa k tomu, aby přestali bádat nad takovými hloupostmi jako jsou prostředky proti erektilní dysfunkci a vrhli se na mnohem významnější téma - náhradu rybího masa v pokud možno přirozeném přírodním tvaru ochuceným a náležitě aromatizovaným sójovým granulátem. České úřady na prohlášení zareagovaly stejně jako předtím ty španělské na prohlášení katalánských ministrů a slíbily, že když se všichni kapři bez dalšího odporu vrátí domů, tak se uvidí.
----------------------
Nová vláda premiéra Babiše odjela v den svého jmenování autobusem do Lán uctít památku Tomáše G. Masaryka. Nový předseda vlády si netradiční dopravní prostředek pochvaloval: "Oproti individuální přepravě auty jsme ušetřili pohonné hmoty i životní prostředí a ještě jsme získali společný čas na projednávání důležité vládní agendy, a to za těch pár kinedrylů určitě stálo, řekl nám premiér. "Zároveň jsme si potvrdili, že spolu takto můžeme cestovat i na větší vzdálenosti, což se nám může hodit třeba v situaci, kdy z nějakého důvodu pro cestu nebudeme chtít využít letadlo - např. kdyby nás naši ruští vládní kolegové také pozvali na přátelskou návštěvu Smolenska."

Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.