neděle 26. listopadu 2017

Nedělní miniglosy č.427

Marketingová oddělení obchodních firem sice už od konce srpna zbrojí na Vánoce, advent však letos začíná až v nejzazší možnou dobu. Tento víkend je tedy posledním předadventním, a proto se ještě tentokrát v Nedělních miniglosách ubráníme vánoční tématice, které bude v prosinci, myslím, k dispozici dostatek. Ať už ale máte doma první vánoční "pečící" víkend nebo jsou pro vás Vánoce ještě "za horama", vítám vás u dnešního čtyřstého sedmadvacátého vydání, ve kterém jako obyčejně nakoukneme do politiky, do společnosti, ale třeba i do dávné historie.

Všem pravidelným i občasným návštěvníkům, jakož i zcela náhodným kolemjdoucím, jako obyčejně přeji příjemné počtení, krásnou neděli a především dobrý a úspěšný nový týden.


České dráhy zvažují, zda v průběhu další fáze rekonstrukce železniční trati Praha - Plzeň nechají vystavět betonové protihlukové stěny v úseku, který vede bezprostředně kolem Berounky. "Chápeme, že cestující tak přijdou o pěkné romantické výhledy na zákruty řeky," řekl nám ředitel Drážního úseku ochranných zdí, plotů a vodních příkopů, "ale podle odborných posudků, které jsme si nechali připravit, by měly pět metrů vysoké zdi z masivního železobetonu ochránit především samotné cestující proti hluku často i hlasitě šplouchajících ryb."
----------------------
V kalifornské vězeňské nemocnici zemřel proslulý americký zločinec Charles Manson, což může mít výrazný dopad na programové schéma televize Prima, pro niž to znamená výpadek druhé napjatě očekávané série z dlouhodobého nesmírně populárního cyklu Naši milí vrahouni.
----------------------
Ruská oficiální armádní televize Zvězda ve svém textu, zveřejněném jako malý dárek k probíhající státní návštěvě českého prezidenta Zemana v Rusku, uvedla, že bratrská pomoc okupačních vojsk v Československu v srpnu roku 1968 zabránila nebezpečnému puči, a proto by za něj měl být český lid Rusku provždy vděčný. Podle Nedělních miniglos je jen škoda, že spojená vojska socialistických zemí pod vedením Sovětského svazu nedopatřením - daným nejspíš zdlouhavým procesem úředního schvalování tak významné vojenské akce - přijela potlačit smrtelně nebezpečný puč s fatálními následky až s dvacetiletým zpožděním.
----------------------
Poté, co byli na odstřel divočáků ve zlínské oblasti nákazy africkým morem určeni místo myslivců specializovaní policejní odstřelovači, začala proti takovému neetickému způsobu lovu protestovat nadnárodní společnost Divočáci bez hranic i humanitární organizace Kanec v tísni. Poukazují na to, že pro policejní snajpry jde jen o nemorální formu tréninku na živých bytostech, která je navíc stále populárnější, o čemž svědčí i neobyčejný zájem o podobnou spolupráci ze strany dalších organizací, jako je např. policejní Útvar rychlého nasazení, pořadatelská služba několika českých fotbalových klubů, Český ragbyový svaz a v neposlední řadě i wrestlingový retroklub Bivoj.
----------------------

Skupina Ortel získala podle organizátorů ankety Zlatý slavík od svých fanoušků podporu nad rámec pravidel fair play, a proto se jí letos započítal stejný počet hlasů jako v loňském ročníku. Politické strany, které letos nebyly v parlamentních volbách úspěšné, teď navrhují použít stejný postup i na opravu výsledků letošních voleb, protože z podobné nekalé podpory podezřívají především Babišovo Hnutí ANO a Okamurovo SPD a dožadují se toho, aby byly oběma stranám započítány také jen výsledky z minulých voleb. "Podám v této souvislosti stížnost Správnímu soudu," potvrdil bývalý předseda TOP09 Miroslav Kalousek, který zároveň trochu lituje, že se ještě před konečným rozhodnutím soudu vzdal možná zbytečně ukvapeně předsednické funkce. "Byla to taktická chyba," připustil v rozhovoru pro Nedělní miniglosy Kalousek, ale na druhou stranu bych rád upozornil na to, jak neobyčejně si můj nástupce v pozici předsedy strany do své nové funkce pospíšil."
----------------------
Předseda slovenské vlády Robert Fico odpracoval jednu noční směnu v průmyslovém parku v Lozorně, aby svým osobním příkladem upozornil na problematiku práce v noci a o svátcích. Podle ředitele podniku se projevil jako velmi šikovný pracovník, protože za směnu vyrobil 497 svařených lišt do automobilů, zatímco běžní začátečníci stihnou během své směny 300 až 350 kusů lišt. "Je to druhý nejlepší výkon nováčka od zahájení provozu," doplnil ředitel firmy. "O něco málo lepší byl jen Chuck Norris, který se i se svou legendární pověstí dostal jen těsně nad 500 svařených lišt, i když v jeho případě jsme pak po šichtě zjistili, že jsme mu zapomněli zapojit svářečku."
----------------------
Zvláštní ocenění za zásluhy o stát v oblasti výcviku koní získala in memoriam legendární kněžna Libuše. Podle historiků vycvičila svého koně tak dobře, že byl schopen bez cizí pomoci najít orajícího Přemysla poblíž Stadic. Na tehdejší dobu to byl skvělý drezérský výkon, přičemž kdyby se Libušin kůň spletl a přivedl knížecí družinu ke zcela jinému orajícímu muži, mohla být historie českého státu všelijaká a kdoví, kdo by letos předával státní vyznamenání.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.