neděle 29. října 2017

Nedělní miniglosy č.423

Venku pěkně zčerstva fičí, nejspíš na uvítanou starého středoevropského času, který se k nám o tomto víkendu zase na pár měsíců vrátil. Barevné listy se na větvích (podobně jako někteří politici na svých postech) drží z posledních sil, aby listopad mohl vůbec dostát svému jménu, včera jsme si připomněli výročí vyhlášení jednoho pro nás důležitého - i když už neexistujícího - státu, no a my tu máme druhé povolební Nedělní miniglosy, ve kterých se jako každou neděli pokusím podívat se na dění uplynulého týdne aspoň trochu s nadhledem a třeba vás i trošku rozesmát. Když se to podaří, bude to skvělé, když ne, nezbývá mi, než si říct, že prostě každý týden není miniglosové posvícení, a aspoň vám jako tradičně popřeji krásnou neděli a dobrý a úspěšný nový týden :-).


Během slavnostního večera k 99. výročí založení Československa se kromě spousty známých tváří, zvědavých na to, kdo bude oceněn státním vyznamenáním, sešlo ve Vladislavském sále Pražského hradu i několik filmových štábů, které chtěly využít jedinečné příležitosti natočit jinak obtížně realizovatelné scény do nově připravovaných filmů. Podle důvěrných informací Nedělních miniglos se měly točit zejména scény do budoucích filmových hitů Kameňák 11, Šíleně zasloužilá princezna a Milý pane prezidente, hoďte ho do stroje!
----------------------
Andrej Babiš již týden po vítězných volbách oznámil na speciální tiskové konferenci, že jeho Hnutí ANO okamžitě po svém povolebním posílení v Poslanecké sněmovně vyjednalo s Evropskou unií vrácení správného středoevropského času. "Nejdřív jsme českým občanům zařídili ekonomickou prosperitu a teď jsme jim dokonce vrátili zabavenou hodinu," řekl v rozhovoru pro NMg budoucí premiér, "je snad lepší důkaz, že makáme a dáváme věci do pořádku?" Jak to s restitucemi na jaře ukradené hodiny nakonec dopadne, ale ještě není zcela jasné, protože nárok na její navrácení vznesla podle svého zvyku i katolická církev.
----------------------
Pro podezření z mravního obecného ohrožení a možná i kuplířství začal mravnostní odbor Policie ČR vyšetřovat několik českých stranických předsedů, kteří podle řady důvěryhodných svědků hned po neúspěšných parlamentních volbách dali své funkce veřejně k dispozici.
----------------------
Česká národní banka po dávných neúspěšných pokusech postavit českou měnu na základech tzv. zlatého standardu počítá do budoucna s tím, že hodnota bankovek nebude kryta neexistujícím zlatem a už vůbec ne pofidérními "dalšími aktivy", ale nově českým lithiem. Ministerstvo financí dokonce počítá s tím, že by v případě problémů státní pokladny nevyplácela důchody v penězích, ale přímo v lithiových ingotech, které tak budou v obchodech prostředkem přímé směny. "Pro účely směny má lithium mnohé výhody," řekl Nedělním miniglosám vysoký ministerský úředník a autor projektu. "Je lehké na přenášení, takže ani seniory moc nezatíží, a dá se jednoduše krájet nožem, takže v obchodech nebude problém s vracením drobných." Úředník by ale rád zůstal v anonymitě, aby snad nezačal být vyplácen podle stejných principů.
----------------------
Představitelé některých zdejších menšin přijali s překvapením a s velkou radostí informaci, že Andej Babiš nejspíš sestaví menšinovou vládu.
----------------------
Specializovaný výzkum provedený vědci z Masarykovy univerzity v Brně prokázal, že jen 35% českých občanů má slovanský původ. Další cca třetina z nás má původ germánsko-keltský, a v poslední třetině je možné najít původ vikingský, židovský, jihoevropský, sibiřský a dokonce i mezopotámský. Podle odvolaného katalánského premiéra, který byl v týdnu zbaven svého postu zásahem centrální španělské vlády, jsou mezi českými předky jistě i Katalánci, ale čeští Slovani, Germáni, Keltové i Vikingové se to prostě bojí přiznat.
----------------------
Jak čerstvě odhalilo investigativní oddělení redakce Nedělních miniglos, šéf Strany přímé demokracie Tomio Okamura počítá s tím, že z České republiky konečně vytvoří středoevropský ostrov přímé demokracie a po oficiálním vystoupení z Evropské unie tento ostrov připojí k japonskému císařství. V nových japonských učebnicích zeměpisu se proto již počítá s tím, že hlavními japonskými ostrovy jsou Honšú, Kjúšú, Šikoku, Hokkaidó a Českó.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.