neděle 8. října 2017

Nedělní miniglosy č.420

Už už to vypadalo, že kvůli dlouhému víkendovému výpadku serverů na blog.cz tento týden Nedělní miniglosy vůbec nevyjdou. Nakonec se systém opět rozběhl, po určitém váhání i včetně administrace, takže jsme se "v redakci" - byť s několikahodinovým zpožděním - nakonec rozhodli nové číslo, dnes už v pořadí čtyřsté dvacáté, přece jen připravit. Jen co publikuji dnešní NMg, pustím se opět pro jistotu do zálohování novějších blogových článků. Zatím se pořád ještě bráním "útěku" na jinou blogovou platformu nebo ještě pravděpodobněji na blog na vlastní doméně www.petrvapenik.cz, kterou prozatím využívám jen pro prezentaci svých fotografií. Kdyby se ale podobné výpadky měly opakovat častěji, minimálně o takové méně adrenalinové alternativě začnu uvažovat, přestože zrovna v tomto týdnu vyšel na mém blogu pod názvem Patnáctsetkrát už jubilejní 1500. článek, takže bych to udělal jen nerad a pod nátlakem technických problémů v místě, které jsem doposud považoval (a rád bych považoval i nadále) za svůj blogový domov.


Podle oficiální časomíry by měl mandát současnému prezidentu Zemanovi vypršet 26. ledna příštího roku, ale dá se předpokládat, že rozhodčí ještě nějaký čas nastaví kvůli nezbytnému ošetřování a občasnému zdržování hry.
----------------------
Podmínečně propuštěný doživotní vězeň Jiří Kajínek, který v týdnu způsobil dopravní nehodu, když ve svém Mercedesu nedal přednost v jízdě řidiči ve Škodě Fabia, protestoval proti neomalenému vyjádření některých médií, že druhého řidiče na křižovatce doslova "sestřelil". "Jako expert v daném oboru musím upozornit laické novináře, že skutečné sestřelení vypadá docela jinak," uvádí Kajínek v omluvném dopise adresovaném Policii ČR, ve kterém populární recidivista ještě upozorňuje na polehčující okolnost, že předtím celých 23 let nebyl účastníkem ani jedné jediné dopravní nehody.
----------------------
Podle některých meteorologů bude letos extrémně tuhá zima, protože podrobná analýza potvrdila, že letošní cibule má neobyčejně velký počet vrstev. Investigativní oddělení Nedělních miniglos však zjistilo, že meteorologové nezkoumali poctivou českou cibuli z farmářských trhů, ale omylem se do jejich laboratoře dostala část speciální zásilky cibule, se kterou chce proniknout na český zelinářský trh nejmenovaný tradiční výrobce čtyřvrstvých papírových kapesníčků z Reykjaviku.
----------------------
V Podkrušnohoří výrazně vzrostla tržní cena garáží, protože se proslýchá, že by tu měla vzniknout po americkém vzoru prudce se rozvíjející oblast plná dynamických mladých firem, které se od skromných garážových začátků odpíchnou k velké nadnárodní budoucnosti. Celá oblast by měla dostat oficiální název Lithium Valley, zřejmě podle Werichovy, Voskovcovy a Ježkovy klasické písničky "Kam se valley, vždyť jsou malley!"
----------------------
Po velkém komerčním úspěchu legendárního Rukopisu královédvorského, který byl po více než půlstoletí opět dva dny vystaven v královédvorském muzeu, byly v neděli z místních knihoven, archivů a matrik ohlášeny náhodné nálezy Rukopisu domažlického, Rukopisu chrudimského, Rukopisu kutnohorského, Rukopisu rokycanského, Rukopisu nýreského a Rukopisu rokytnickonadjizerského, přičemž to vypadá, že na vzniku dalších lokálních rukopisů se ještě pracuje. Ministerstvo kultury po vzedmutí vlny zájmu o staré rukopisy požádalo Evropskou unii o dotaci ze speciálního fondu Regionálních historických podvrhů. EU dotace přislíbila za předpokladu, že rukopisy - vzhledem k vyhlášeným sankcím proti Rusku - nahradí případné explicitní historické odkazy na východní Slovany povolenými Kelty, Durynky a Langobardy, což by měl být pro české falzifikátory přijatelný kompromis.
----------------------
Představitelé České ornitologické společnosti přislíbili, že ještě do říjnových parlamentních voleb připraví pro zájemce z řad voličů seriál vzdělávacích přednášek a speciální metodické návody na hojně diskutované téma, jak přímo ve volební místnosti nejlépe kroužkovat, aby to bylo pro voliče bezpečné a kandidující politici u toho moc netrpěli.

Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.