neděle 22. října 2017

Nedělní miniglosy č.422

Máme čerstvě po parlamentních volbách, tak se nemůžete divit, že právě ozvěny volebního víkendu jsou hlavní složkou obsahu našeho tradičního nedělníku. Nevím, jestli to dnes bude ode mne dostatečně vtipné počtení, protože se výsledkům podle očekávání zas až tolik nesměju. Každopádně je to zase pro jednou za námi a já jsem už teď velmi zvědavý, jaká hra se bude s nově rozdanými kartami hrát. Vzhledem k tomu, jak se jmenuju, jen doufám, že to nebude zrovna černý Petr. Ať už ale právě popíjíte šampaňské nebo máte spolu se mnou a Pinocchiem spíš protažený nos, přeji jako tradičně všem čtenářům krásný nedělní večer a dobrý a úspěšný nový týden.

Ukazuje se, že podzimní termín parlamentních voleb je mnohem lepší než dřívější přelom jara a léta, jak tomu bylo do minulých předčasných voleb. Jednak se to pozitivně projevuje na volební účasti a jednak Poslanecká sněmovna bude po volbách hrát podobně jako podzimní lesy všemi barvami.
----------------------
Piráti se chtějí po svém velkém volebním úspěchu soustředit především na několik klíčových témat, která souznějí s jejich přirozenými zájmy. V botanické oblasti chtějí např. navrhnout oficiální přejmenování majoránky, která svým hloupým hovorovým názvem už způsobila příznivcům Pirátské strany nejedno osobní zklamání. V oblasti kultury a vojenství se pak chtějí soustředit na větší zviditelnění díla českého národního klasika Josefa Kajetána Tyla, především pak jeho nepochopitelně opomíjené divadelní hry Paní marjánka, matka pluku.
----------------------
Karel Gott získal prestižní německou mediální cenu Zlatá slepice za celoživotní dílo. "Po jednačtyřiceti Zlatých slavících přišlo konečně jednou i větší sousto," liboval si v rozhovoru pro Nedělní miniglosy slavný zpěvák. Podle našich informací se ale někteří čeští významní mecenáši nechtějí nechat Němci zahanbit. Andrej Babiš v euforii po vyhraných volbách přislíbil Karlu Gottovi Zlatého čápa a milionář Michal Horáček v rámci své prezidentské kampaně hodlá zpěvákovi v hotelu Zlatá husa předat rovnou Zlatého pštrosa, není-li to ovšem celé jen novinářská Zlatá kachna.
----------------------
Představitelé České strany sociálně demokratické zůstali po svém volebním výbuchu pozoruhodně klidní a zdálo se, že fakt, že minulí vítězové skončili až na šestém místě a ztratili 35 poslanců, nepovažují za žádnou tragédii. "Popravdě, jsme už dávno zvyklí, že mezi padesáti a patnácti poslanci není skoro žádný rozdíl," řekl Nedělním miniglosám tiskový mluvčí strany, "aspoň ne v angličtině našeho předsedy Sobotky."
----------------------
Vídeňští strážníci podle nového zákona zakazujícího zakrývání tváře na veřejnosti, který měl být namířen hlavně proti nošení burek a nikábů muslimskými ženami, pokutovali reklamního plyšového žraloka, který v ulicích Vídně propagoval nově otevřený obchod s elektronikou. Žralok svůj přestupek uznal a slíbil, že propříště se bude v reklamním kostýmu procházet jen o samotě ve svém bytě. Rakouští právníci mezitím připustili, že reklamní zvířecí kostýmy by měly mít podle zákona vždy sundanou hlavu, a momentálně vášnivě diskutují o tom, jak uplatnit literu nového zákona na případný kostým bezhlavého rytíře.
----------------------
Zatímco jeho jmenovec, fotbalový brankář Petr Čech, má již na svém kontě 194 zápasů v anglické Premier league bez obdržené branky, umělec a politik František Ringo Čech ve víkendových parlamentních volbách vychytal svou první nulu.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.