neděle 27. srpna 2017

Nedělní miniglosy č.416

Tento týden jsem zvažoval, že kvůli vytrvalým přívalům radosti, které na řadě míst způsobila nejmenovaná malá česká bouře (jedním z jejích projevů na tomto blogu byla i básnička Nová hvězda), redakce nebude tuto neděli schopna připravit Nedělní miniglosy. Nakonec se to kupodivu podařilo, miniglos je dokonce o něco víc než o jiných nedělích, tak snad ta docela obyčejná lidská radost nezpůsobí, že se z miniglos vytratí ten správný ironický podtón :-). Přeji všem zdejším čtenářům krásnou letní neděli.


V USA konečně zažili v souvislosti s úplným zatměním slunce, co je to totalita, takže teď zpětně závidějí lidem v zemích bývalého socialistického bloku, že něco tak fascinujícího mohli zažívat víc než čtyřicet let a ne jen pouhé 2 minuty, během kterých si ti méně šikovní ani nestihli pořádně nastavit mobil na selfie tyči.
----------------------
Český Úřad na ochranu neviditelné ruky trhu potvrdil, že globální oteplování zřejmě není vyvoláno škodlivou činností člověka, ale stále lepší a teplejší počasí je přirozeným výsledkem skutečnosti, že je na svobodném trhu stále více firem, které počasí předpovídají.
----------------------
Poté, co se Evropské unii konečně podařilo zakázat příliš výkonné vysavače, chystá se nyní začít bojovat i s příliš výkonnými sportovci. "V současnosti jsou výrazně diskriminováni ti sportovci, kteří nemohou nebo nechtějí tolik trénovat," řekla Nedělním miniglosám členka podvýboru EU pro rovnost ve sportu, "což je zcela v rozporu s naší evropskou politikou rovných šancí. Připravujeme proto pro evropské sportovní soutěže vyvážený bodový přepočítávací systém, který by měl - podobně jako je tomu v mnoha oblastech mimo sport - ty nejlepší dostatečně znevýhodnit, a zároveň nový motivační systém štědrých finančních dotací pro všechny, kteří se na takový sport i dál budou chodit na evropské stadiony koukat."
----------------------
Bývalá thajská premiérka uprchla do Dubaje, aby se vyhnula hrozícímu desetiletému vězení kvůli kontroverzním vládním dotacím. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, o jehož vydání k trestnímu stíhání bude v nejbližší době rozhodovat Poslanecká sněmovna, v reakci na tuto skutečnost připustil, že v Dubaji nemusí být vůbec špatně.
----------------------
Americký prezident Donald Trump obnovil zákaz přijímat do armády osoby se změněným pohlavím. Proti tomu protestuje především vlivný americký Odborový svaz tatérů provádějících tetuáž na obzvlášť citlivých místech.
----------------------
Turecká policie se kvůli vyhroceným vztahům s Německem zbaví všech německých ovčáků a nahradí je domácími anatolskými pasteveckými psy. Vyřazení němečtí ovčáci mají prozatím domácí vězení a budou dále vyšetřováni kvůli svému podílu na loňském pokusu o vojenský převrat, kvůli své možné tajné spolupráci s nepřátelskými kurdskými ovčáky a také kvůli podezření ze štěkání na karavany v oblíbeném úsloví.
----------------------
25 let poté, co se v zahradě brněnské vily Tugendhat dohodl Václav Klaus s Vladimírem Mečiarem na mírovém rozdělení Československa, začne česká vláda pronajímat tuto inspirativní vilu dalším zájemcům o podobné bezproblémové dělení. "Poté, co vědci potvrdili, že ve vile Tugendhat a jejím bezprostředním okolí jsou optimální podmínky pro dosažení dohod o mírovém dělení čehokoli, máme pořadník zájemců plný na několik let dopředu," řekl nám správce vily. "Objednáni jsou už Ukrajinci, Katalánci, několik zemí bývalé Jugoslávie, Skotové, domácí Moravané, Baskové, Korsičani, mnoho zemí Afriky a Asie, zástupci rozhádaných papuánských kmenů a dokonce oficiální delegace z Matematického ústavu Akademie věd, která by na zdejší legendární zahradě chtěla neformálně ověřit, jestli by přece jen při troše dobré vůle nešlo dělit nulou."
----------------------
U několika soutěžních aut, která se účastnila rychlostní zkoušky slavné Barum Rallye v okolí Zlína, specializovaná laboratoř po zkoumání vzorku karburátoru diagnostikovala nákazu africkým morem. "Ještě se musíme poradit s odborníky z oblasti automobilové hygieny," řekl nám zlínský hejtman Jiří Čunek, "ale zatím to vypadá, že podobně jako u nákaz mezi slepicemi, labutěmi a divočáky budou muset být utracena auta všech majitelů ze Zlína a bezprostředního okolí." Podle Čunka kraj sice nemá prostředky na plošné odškodnění zlínských automobilistů, ale v zastupitelstvu už byl předložen společný návrh na výstavbu zdobeného morového sloupu, který by měl být vztyčen na největším zlínském autovrakovišti.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.