neděle 20. srpna 2017

Nedělní miniglosy č.415

V uzavřeném prostoru vybuchlého skladu vojenského materiálu ve Vrběticích se poslední dobou koncentruje stále více divokých prasat. Zoologové sice tvrdí, že jde o projev logické snahy divočáků skrýt se v místech, kde nejsou rušeni člověkem, ale předseda SČDD (již před několika týdny v Nedělních miniglosách zmíněné Strany českých demokratických divočáků) vysvětluje situaci zcela jinak: "Nevím proč by inteligentní čeští divočáci neměli mít stejné právo na trochu toho adrenalinového povyražení, jako mají lidé. Když mohou lidé bez překážek ze strany státu skákat z mostů na pružném laně, lézt po skalách bez jištění, střílet po sobě speciálními střelami, sjet se lehkými drogami na nelegální technopárty nebo sledovat sobotní programy z archivu České televize, myslím, že by neměli divočákům v adrenalinové zábavě bránit." Podle informací Nedělních miniglos je aktuálně nejoblíbenější zábavou černé zvěře ve Vrběticích analogie lidské hry "Černý Petr" s názvem "Černý žalud", která je založena na tom, aby zábavymilovná prasátka správně rozeznala velký a chutný žalud od malého nechutného ručního granátu.
----------------------
Podle zprávy Kanceláře prezidenta republiky je prezidentův zdravotní stav nadále vynikající, dokonce lepší než při jeho nástupu do prvního funkčního období. Prezidentovi lékaři tuto informaci oficiálně nekomentovali, ale Nedělním miniglosám se neoficiálně svěřili se svými obavami, co vše by mohlo nastat, kdyby toto zlepšování stejným tempem pokračovalo.
----------------------
Představitelé baskické organizace ETA, Irské republikánské armády, italských Rudých brigád a německé Frakce Rudé armády vydali společné prohlášení požadující zachování tradičních a přirozeně se vyvíjejících evropských křesťanských hodnot a kulturních zvyklostí, které jsou v poslední době zásadně ohroženy vpádem s Evropou zcela neslučitelné mentality muslimského světa.
----------------------
Jihoafrická vláda uvedla ve svém oficiálním prohlášení, že po nepěkných zkušenostech s prvním případem bude bojovat za zásadní omezení migrace osob z České republiky. "Původně jsme doufali, že dojde k výraznému obohacení našeho pracovního trhu, kde poslední dobou velmi chybějí kvalifikovaní krejčí, krejčíři a švadleny, ale první negativní zkušenosti nás nabádají k obezřetnosti, tím spíš že kapacity jihoafrických věznic jsou omezené a první český migrant prostřednictvím svých právníků výslovně odmítl vzít svým spoluvězňům míry na novou vězeňskou uniformu."
----------------------
Bývalý policista Karel Kadlec u soudu vypověděl že si nepamatuje, jak v opilosti naboural několik desítek automobilů. Podle svých slov si před usednutím za volant vzal jako obyčejně silné prášky na spaní a alkoholem je zapil až v okamžiku, kdy se mu zdálo, že dostatečně nezabírají. Odborníci ze spánkové laboratoře potvrdili, že pan Kadlec má zcela jiné fáze spánku než běžní lidé, které mu umožňují spát a zároveň řídit automobil: "Zatímco spánek obyčejných lidí sestává z fáze REM a několika fází NREM, potvrdili jsme, že spánek pana Kadlece tvoří speciální fáze, které jsme pojmenovali jako fázi KADLEC a několik fází NKADLEC," řekl nám šéf laboratoře. "Upřímně řečeno, jsme moc rádi, že se pan Kadlec jmenuje právě Kadlec a ne třeba Or nebo Orský, protože by se analogicky vytvořené názvy nových fází spánku nemusely líbit správcům norských fondů, které na provoz naší spánkové laboratoře formou grantů přispívají."
----------------------
Česká republika, jak se zdá, opět obohatí světovou politologii o zcela nový a dosud nepopsaný případ: Zatímco trestní stíhání bývalých premiérů je ve světě docela běžné a v některých zemích jsou trestně stíháni i premiéři právě vládnoucí, Česká republika je jednou z prvních zemí, kde by měl být oficiálně stíhaný pravděpodobný budoucí předseda vlády. "My se na tu netradiční situaci samozřejmě už s předstihem připravujeme," potvrdil nám mluvčí pankrácké věznice, "takže dokončujeme rekonstrukci klimatizované vězeňské místnosti chráněné proti odposlechům, kde bude moci nerušeně probíhat zasedání vlády, kdykoli to bude situace vyžadovat." Podle informací NMg je ochotno vyjít vstříc i Ministerstvo vnitra, které je připraveno zapůjčit favoritovi voleb špičkově vybavený vězeňský vůz pro objíždění republiky v rámci volební kampaně. "My politici si musíme pomáhat," uvedl ke své nečekané nezištné pomoci ministr vnitra Chovanec. "Nikdo z nás ostatně neví, kdy budeme podobnou pomoc sami potřebovat."
----------------------
V USA by měla konečně vyjít souborná kniha nejlepších tweetů amerického prezidenta Donalda Trumpa. Souběžně vzniká v českém Výzkumném ústavu pro vlněné tkaniny kontroverzní ale striktně odborný český překlad s pracovním názvem Sportovní elegance Donalda Trumpa aneb Tvíd - to je moje!

Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.