neděle 6. srpna 2017

Nedělní miniglosy č.413

V letos doposud nejteplejším dnu, kdy teploty přesáhly 37 stupňů ve stínu, odvolali velitelé pražské Hradní stráže své strážné z budek u hradních bran, kde stráž běžně stává. Budky tak v horkém dni zůstaly prázdné, přesto se v jejich okolí pro jistotu pohybovali členové speciálního hradního antikonfliktního týmu, kteří se snažili vysvětlovat některým zahraničním návštěvníkům Prahy z ještě méně rozvinutých destinací, že budky mají jiný účel, než na který jsou tito turisti u podobných objektů zvyklí.
----------------------
Po skončení famózní atletické kariéry se jamajský sprinter Ussain Bolt překvapivě nejspíš uchytí jako exkluzivní poradce v péči o zdravou pleť. "Předpokládáme, že i v nové kariéře si Ussain udrží pověst rebela," řekl Nedělním miniglosám Boltův mediální zástupce. "Zatím tomu nasvědčuje pozoruhodné doporučení pana Bolta jeho klientům, že podle jeho osobní zkušenosti se nejlépe chytá bronz přímo v centru Londýna.
----------------------
Ze statistických údajů vyplývá, že vice než polovina obyvatel České republiky vstává do práce před šestou hodinou ranní. Výsledek docela překvapil české sociology, kteří se domnívali, že to číslo je ve skutečnosti mnohem nižší, když většina zaměstnavatelů posunula začátek standardní pracovní doby na pozdější hodiny. Podle podrobnějších výsledků už nejsou profesní skupinou, která vstává nejdříve, tradiční pekaři, ale dynamicky se rozvíjející skupina zlodějů, kteří vyrážejí do práce většinou již mezi druhou a třetí hodinou ranní. "Co vám budu povídat, je to prostě řehole," řekl Nedělním miniglosám jeden z oslovených pražských zlodějů, kteří navzdory stálému tlaku na efektivitu i dnes dodržují osvědčené poctivé české zlodějské postupy. "Zvlášť když se přejde na letní čas, jsme všichni permanentně nevyspalí, protože když pekaři jsou ještě v kanafasu, my už dávno makáme a roztáčíme kola rostoucího HDP." Na rozdíl od cizinců působících v oboru, kteří v průměru vstávají asi o dvě hodiny později, ale chtějí odpovědní čeští zloději udržet tradičně vysokou laťku své profese a dopřát svým oprávněně náročným klientům ty nejlepší možné individuální služby.
----------------------
Vývoj počasí v České republice letos v létě potvrzuje, že u nás aktuálně vládnou neobyčejně skvělé podmínky, potvrzující stále větší míru blahobytu zdejších obyvatel. Zatímco kdysi podobná situace nastávala jen několikrát za léto, dnes už je naše země na takovém stupni hospodářského a společenského vývoje, že tu v létě vrcholí příliv horkého vzduchu od jihu prakticky každý den.
----------------------
Vojákům spadl při přepravě po dálnici D35 ze speciálního návěsu na silnici tank. "I když šlo o nepříjemnou situaci, nakonec se naštěstí nikomu nic nestalo a těžký náklad se podařilo opět naložit, zajistit a dopravit v pořádku na určené místo," řekl nám armádní mluvčí. Do vyšetřování této mimořádné události se zapojily i české zpravodajské služby, aby bylo možné vyloučit skutečnost, že šlo o nějaký v České republice dosud nepovolený zahraniční think-tank.
----------------------
Jako první sehnal potřebných 50 000 podpisů na svou prezidentskou kandidaturu pro přímé volby v příštím roce podnikatel a textař Michal Horáček. Víc než polovinu nutných popisů již má nejspíš současný prezident Miloš Zeman a bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš a podle očekávání ve sběru podpisů trochu pokulhává bývalý ředitel Škody Auto Vratislav Kulhánek. Podle organizátorů jednotlivých kampaní je velmi optimistickou zprávou poměrně vysoký počet těch, kteří jsou schopni se vlastnoručně podepsat. Zajímavé rovněž je, že sběr podpisů mediálně podporuje i Česká gastronomická společnost, která vyjednala s českými zákonodárci exkluzivní možnost, že ti, kteří se podespat nedokážou, mohou místo tradičních tří křížků použít na podpisovém archu bez licenčního poplatku i tři michelinské hvězdičky.
----------------------
V poslední době se výrazně zvýšila cena bytů ve všech oblastech ČR, zejména ovšem ve vybraných pražských lokalitách. Ekonomičtí experti ale nesouhlasí s tím, že hlavním důvodem k nespokojenosti zájemců o byty je nepřiměřená cena bytů: "Podle výsledků našeho speciálního průzkumu nejsou hlavním problémem vysoké ceny bytů, ale především nízké příjmy zdejších obyvatel," řekl Nedělním miniglosám mluvčí Českého statistického úřadu. "Zároveň se podle toho nedá jednoduše říct, že lidé mají nízké platy, ale potíž je spíš v tom, že tyto jinak velmi slušné částky dostávají jen jednou za měsíc."

Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.