neděle 14. května 2017

Nedělní miniglosy č.403

Nedávno jsme společně oslavili vydání jubilejního 400. čísla tohoto svérázného týdeníku speciálním výběrem 60 nejlepších glos z poslední stovky čísel. Postupně se teď vracíme ke standardnímu režimu a dnes nás čeká již 403. vydání. Takže vítejte, milí čtenáři, ať už jste "štamgasty" nebo jen náhodnými kolemjdoucími, a pusťme se do toho; nabídka událostí byla i v uplynulém týdnu přepestrá :-).


Podle dobře informovaných zdrojů z Hradu je skutečným důvodem připravené prezidentské milosti pro Jiřího Kajínka záměr mít kvalitního nástupce ministra spravedlnosti Pelikána pro případ, že by během současné vládní krize společně s Andrejem Babišem rezignovali i ostatní ministři za hnutí ANO. "Podle toho, co víme, má pan Kajínek jako nespravedlivě odsouzený přirozený smysl pro spravedlnost a i jinak se udržuje ve formě, takže by mohl prakticky okamžitě nastoupit do funkce ministra spravedlnosti a posilování. Jen se trochu bojíme, aby se v něm vlivem stresu z propuštění znovu neprobudily dřívější zvyky a z jednání vlády ve Strakově akademii opakovaně neprchal."
----------------------
Během nedávného květnového státního svátku zkontrolovali inspektoři několik desítek obchodů, které měly zůstat podle zákona zavřené, ale přesto se v nich dalo nakoupit. "Jako obyčejně jsme obdrželi řadu anonymních podnětů od našich bdělých spoluobčanů, kteří státní svátek přesně podle našich záměrů využili k tomu, aby zůstali během svátků doma s rodinou a posilovali tradiční české rodinné aktivity," řekl nám spokojeně šéf vládního neziskového projektu Udává celá rodina.
----------------------
Poté, co nevyšlo setkání s americkým prezidentem Trumpem, setkal se český prezident Miloš Zeman v Pekingu alespoň se svým čínským a ruským protějškem. "Prezidentské jednání mělo mimořádný úspěch," uvedl hradní mluvčí: "Podařilo se nám zařadit Prahu na trasu novodobé Hedvábné stezky, oba prezidenti se upřímně smáli našim chytrým bonmotům, všichni zúčastnění se shodli ve svých postojích vůči novinářské sebrance, a ruská strana si navíc libovala, že po dlouhých létech je v české delegaci konečně zase jeden Nejedlý, jehož projekty mohou přinést oběma zúčastněným stranám Smetanu."
----------------------
V České televizi se po dvou letech uskutečnil další den otevřených dveří. Vzhledem k obrovskému zájmu veřejnosti a velkému úspěchu této akce o něčem podobném uvažují i další státní instituce; s velkým očekáváním bylo např. v určitých kruzích přijato oznámení, že den otevřených dveří zamýšlí uskutečnit Česká vězeňská služba.
----------------------
K příležitosti 300. výročí narození císařovny Marie Terezie a s přihlédnutím k navazujícímu Dni matek se úředníci z nově zřízeného Vládního výboru pro podporu rodiny rozhodli začít vyznamenávat čestnou plaketou matky s větším počtem dětí. "Po vzoru Jánského plaket pro bezplatné dárce krve jsme se rozhodli udělovat čestnou Plaketu Marie Terezie," řekl nám mluvčí výboru. "Sice pro svou činnost nemáme od české vlády nijak velké prostředky, ale přesto jsme připravili v excelu velmi zajímavé motivační schéma, které je těsně spjato s životem slavné císařovny: Za prvních šestnáct dětí se bude udělovat bronzová plaketa, za dalších šestnáct pak stříbrná a posléze i zlatá plaketa."
----------------------
Česká armáda má svou první generálku, když tuto hodnost při tradičním květnovém povyšování na Hradě získala bývalá plukovnice Lenka Šmerdová. Armáda chtěla zároveň s ustanovením první generálky uspořádat rovnou i generálku na první polní maršálku, ale nepodařilo se jí pro tento účel sehnat od žádného z českých farmářů dostatečně reprezentativní pole.
----------------------
Proti opakovanému a zcela neodůvodněnému verbálnímu srovnávání s chováním některých českých politiků se po skončení své výroční schůze v areálu bývalého čakovického masokombinátu velmi slušně ohradila Česká asociace řeznických psů.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.