neděle 30. dubna 2017

Nedělní miniglosy č.401

Po minulém víkendu, kdy jsme společně oslavili vydání jubilejního 400. čísla tohoto týdeníku speciálním výběrem 60 nejlepších glos z poslední stovky čísel (tedy cca z posledních dvou let pravidelného vydávání), se dnes vracíme ke standardnímu režimu. Tak věřím, že i dnešní nesmělé nakouknutí do páté stovky vás zaujme a třeba místy i rozesměje, protože to je hlavní smysl tohoto zvláštního blogového formátu. Vítejte u čísla 401! :-)


Setkání Miloše Zemana s americkým prezidentem Donaldem Trumpem se kvůli všeobecně neklidné situaci ve světě, trvající už od poloviny 14. století, odkládá na neurčito. Bílý dům ovšem ohlásil, že bude milým českým přátelům kompenzovat tuto nepříjemnou skutečnost alespoň tím, že k českému pobřeží nevyšle ani jednu ze svých letadlových lodí, což je podle západních komentátorů v poslední době zcela výjimečná výsada, kterou se mnoho zemí pyšnit nemůže.
----------------------
Známá americká herečka Kim Basingerová se svěřila médiím s podezřením, že je sledována zpravodajskou službou. Podle bezpečnostních expertů jde v současném období nepříjemně vyhrocených vztahů se Severní Koreou pravděpodobně jen o rutinní preventivní šetření, zda Kim Basingerová není náhodou příbuzná s Kim Čong-unem.
----------------------
Asociace cestovních kanceláří by v České republice ráda zavedla "klouzavé prázdniny", aby se hlavní dovolené ze současného července a srpna rozprostřely do delšího časového období, což by vedlo ke zvýšení turistického ruchu a výdělků českých cestovek. Tento záměr podporuje i Asociace českých vlekařů, jejíž představitelé se domnívají, že optimálně by měly být hlavní prázdniny v lednu a v únoru, kdy to nejlépe klouže.
----------------------
Předpovědi počasí se zatím shodují na tom, že letošní první máj bude spíše chladný a zatažený s jen velmi omezenou intenzitou slunečního záření. Ukrajinské vedení černobylské jaderné elektrárny ovšem přislíbilo, že se s tím ještě pokusí něco udělat.
----------------------
Turecko se rozhodlo blokovat Wikipedii, protože se na ní o Turecku v některých souvislostech píše i jinak než nadšeně a pozitivně. "Je zřejmé, že jde o součást širokého spiknutí Evropské unie proti našemu moudrému pánu, vládci a po referendu už naštěstí i všemocnému prezidentovi," řekl nám mluvčí tureckého Ministerstva těch správných informací. "Nejsme ale na zdrojích šířících o Turecku lži naštěstí závislí, protože chystáme naši vlastní tureckou verzi celosvětové informační sítě, tzv. Erdopedii."
----------------------
Prezident definitivně odvolal z postu českého velvyslance ve Švýcarsku Karla Borůvku kvůli útočným a dehonestujícím příspěvkům, které vyvěšovala na sociálních sítích velvyslancova manželka. Ministerstvo zahraničních věcí oficiálně popřelo, že by exvelvyslancova choť měla něco společného s legendární Borůvkou z filmu Jak svět přichází o básníky, což ovšem nic nemění na tom, že z vyhozeného elitního diplomata teď bude nejspíš pouhý nádeníček.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.