neděle 9. dubna 2017

Nedělní miniglosy č.399

Pozn.: Příští týden čeká Nedělní miniglosy velikonoční přestávka, no a hned o první povelikonoční neděli vyjde "velké" jubilejní číslo, které podle zdejší tradice bude opět výběrové. V Nedělních miniglosách č.400 najdete 50 vybraných glos z čísel 301 - 399, přičemž výběr udělám jako obyčejně sám čistě podle svého názoru a pokusím se vybrat nejlepší kousky, které nebyly "krátkodeché" a vypadá to, že fungují i s odstupem. Pokud ale máte vy sami nějakou miniglosu, která by podle vašeho názoru neměla ve výběru chybět, dejte mi vědět. A za 14 dní si určitě přijďte přečíst výběr toho, co se v Nedělních miniglosách objevilo za poslední cca dva roky. Jste srdečně zváni, ať už jste u mého nedělníku pravidelnými hosty, přijdete se podívat jednou za čas anebo právě dnes jdete poprvé náhodou kolem :-).

Česká národní banka ukončila po více než třech letech své intervence udržující českou korunu na úrovni 27 Kč za euro. "Další pokračování intervencí by už podle našich analýz nebylo efektivní," uvedl pro Nedělní miniglosy guvernér ČNB, "zvlášť poté, co soud rozhodl, že ve slově "intervence" je patrný slovní základ hovorové podoby křestního jména bývalého prezidenta Havla. V případě pokračování intervencí bychom proto museli platit poplatek za použití exprezidentova jména, což by celou akci, v jejímž průběhu jsme nakoupili eura za bezmála 2 bilióny korun, zbytečně prodražilo."

Ilustrační foto ze včerejší pražské pasáže Světozor potvrzuje konspirační teorii, že měnové intervence neoficiálně pokračují, aby dědicové prvního českého prezidenta nevěděli...

 
----------------------
Prezident Zeman ohlásil, že zvažuje udělení milosti Jiřímu Kajínkovi, aby bylo ve vězení dost místa pro rebely, kteří nad Pražským hradem vyvěsili místo prezidentské standarty rudé trenýrky.
----------------------
Fotbalový klub FC Viktoria Plzeň nezapře, že patří k městu s dlouhou pivovarnickou tradicí, když v týdnu odvolal trenéra Pivarníka a nahradil ho jeho asistentem Bečkou. Podle informací Nedělních miniglos se jedná jen o dočasné řešení a po sezóně proběhne výběr definitivního trenéra, přičemž se do výběrového řízení už přihlásil bývalý šéf českých republikánů Sládek, bývalý ministr průmyslu Mládek a několik dalších Chmelířů, Šnytů, Ochmelek, Ječmínků, Bečvářů a Pípů. "Stále se mluví o angažmá bývalého reprezentačního trenéra Vrby," řekl nám dobře informovaný zdroj z vedení klubu. "Ten však z nepochopitelných důvodů trvá na svém původním jménu a zavírá si tím dveře ke skvělé kariéře. Musíme proto doufat, že se potvrdí teorie některých plzeňských historiků, že ve středověku se při výrobě piva v Plzni experimentovalo i s extraktem z vrbiček."
----------------------
Vzhledem ke stále častějším soudním jednáním v případech veřejně činných osob včetně vysoce postavených politiků a úředníků se Ministerstvo spravedlnosti rozhodlo uposlechnout přirozený pud sebezáchovy a zavést do českého právního řádu po institutu utajeného svědka i revoluční institut utajeného obžalovaného.
----------------------
Ministr financí Andrej Babiš se rozhodl po téměř čtvrstoletí společného života konečně oženit se svou partnerkou. Jeho dlouholetá přítelkyně Monika už dnes věří, že po několika letech v čele stejnojmenného hnutí, to její nastávající při svatebním obřadu nepoplete a místo svého oblíbeného "Sorry, jako..." řekne rozhodné ANO. Podle informací pořadatelské firmy AgroWed bude nejspíš jedním ze svatebních hostů i Karel Gott, který by měl - na rozdíl od stále svou vinu popírajícího Kajínka - během obřadu zazpívat.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.