neděle 26. března 2017

Nedělní miniglosy č.397


Pozn.: Blíží se nám další "velké" jubilejní číslo, které podle zdejší tradice bude opět výběrové. V Nedělních miniglosách č.400 tedy najdete opět 50 vybraných glos z čísel 301 - 399. Výběr udělám jako obyčejně sám čistě podle svého názoru (filmaři tomu říkají "režisérská verze" :-)). Pokud ale máte vy sami nějakou miniglosu, která by podle vašeho názoru neměla ve výběru chybět, dejte mi vědět. Času je na to ještě dost, nejméně tři týdny, a jestli si uděláme ve vydávání NMg velikonoční přestávku, což je velmi pravděpodobné, možná dokonce čtyři.


Prezident Miloš Zeman se nezúčastnil pohřbu kardinála a emeritního pražského arcibiskupa Miloslava Vlka, protože kvůli svému soustavnému vysilujícímu boji za záchranu tradičních evropských křesťanských hodnot právě neměl čas.
----------------------
Několik účastníků slavnostního vyhlášení cen udělovaných Kolegiem Herecké asociace pro divadelní herce a divadelní představení bylo rovnou z Národního divadla převezeno do nemocnice kvůli podezření na otravu thalliem. Všem postiženým byl okamžitě podán osvědčený protijed - berlínská modř, takže teď mají - mimo jiné - trochu modrou krev, a mohou tak být považováni za šlechtu českého divadla.
----------------------
Podle statistik evropských sexuologických ústavů přinesl i letošní březen pozoruhodné prodloužení průměrné doby sexuálního styku napříč všemi sledovanými skupinami respondentů. "Březen je touto statistickou anomálií pozorovanou každoročně v Evropě již pověstný," řekl nám mluvčí Eurostatu. "Původně jsme se domnívali, že se v tomto ukazateli pozitivně projevuje příchod jara, ale potvrdilo se, že skutečným důvodem je přechod na letní čas, který podle oficiální a přesně kalibrované časomíry prodlužuje veškeré pohlavní akty započaté těsně před druhou hodinou ranní o 60 minut, což má na průměrné statistické hodnoty podstatný vliv."
----------------------
Americký prezident Trump trvá i nadále na tom, že ho jeho předchůdce v úřadu Barack Obama nechal protiprávně odposlouchávat. "Pan prezident příkaz k odposlechům viděl na vlastní oči," uvedl mluvčí Bílého domu "a je si zcela jistý, že Obamův vlastnoruční podpis byl na stránce dole vlevo."
----------------------
Česká národní banka ukončí své devizové intervence směřující k oslabení kurzu české koruny již v dubnu. "Rozhodli jsme se četné zahraniční spekulanty, kteří chtějí na ukončení intervencí vydělat, poněkud znejistit, řekl Nedělním miniglosám guvernér ČNB, "takže celou akci směřujeme na apríla."
----------------------
Ministr financí Andrej Babiš podstoupil dobrovolný výslech na detektoru lži ve věci podezřelého nákupu a prodeje dluhopisů své vlastní firmy. Podle našich zatím nepotvrzených informací museli nakonec vyšetřovatelé zavolat na místo rychlou záchrannou službu, protože se během vyčerpávajícího výslechu psychicky zhroutil přetížený detektor.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.