středa 15. března 2017

Dárek z cizích krajů


Je zajímavé, že lidé jako by se neuměli shodnout na tom, kdy vlastně začíná jaro: Pro meteorology je začátkem 1. březen, astronomové těkají mezi 20. a 21. březnem, kasteláni českých hradů začínají se svým jarem dokonce až na apríla. Já si dříve dělal lehce sebestřednou legraci, že jaro začíná vždy přesně na Josefa, protože to se v redakci Nedělních miniglos povinně slaví narozeniny šéfredaktora :-).

Je to ale už krásných pár let, kdy se začátek mého jara posunul ještě o dalších pár dní - spolu s tím, jak se mi náhle posunulo všechno, co považuji za důležité. Jednak se v končící zimě nemůžu jara dočkat, takže každý den urychlení je dobrý, ale hlavně - do mého života se sám od sebe zabudoval den, který se pro mě ukázal jako mnohem důležitější než moje narozeniny. A takový den si, myslím, zaslouží aspoň malý dárek, nejlíp něco, co se nedá koupit v supermarketu, ale je to udělané možná neuměle, ale "vlastnosrdečně" :-). Dnes to bude analogie k "filmu o filmu" nebo k "divadle na divadle". Bude to totiž "dárek o dárku".


Dárek z cizích krajů

Zásilka z Asisi
a od hraběte Šporka
s poukazem na vichry
..................i láskyplné vánky
s radostí dorazila
do tvé přenádherné schránky.

Po dlouhé cestě z chladu mraků
až do letního horka
chybět bude jí jen špetka
......................do zázraku.

Za všechny vzdušné zámky
mám u tebe snad
vroubek
z cizokrajné známky.
I za ten budu moc rád.

Ze vzdušných tvrzí
sestoupí na zem
dárek, co nikdy,
...........nikdy neomrzí.


P.S.: Věci se opakují (ééééch, to je děsné, jak jsem nenápaditý!) Loni ve stejný den totiž vyšla na blogu taky jedna "dárková básnička". Jmenovala se Dárek pro zámeckou paní a odstartovala mi pro změnu loňské jaro. Aspoň vidíte, že si nic nevymýšlím! Tak tedy - pěkně zaklekněme do bloků a hlavně neulijme start! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.