neděle 15. ledna 2017

Nedělní miniglosy č.387

V místech, kde byla identifikována potenciální ohniska šíření viru ptačí chřipky, bylo příslušnými úřady z hygienických důvodů zakázáno jakékoli fotografování pro reportážní i umělecké účely. "Nejde v žádném případě o cenzuru ani o omezování zpravodajské či dokonce tvůrčí svobody," řekl nám mluvčí Úřadu hlavního hygienika. "Jen se tímto krokem snažíme zabránit riziku, že vyletí ptáček."
-----------------------
Podle informace z jednání Výboru pro Guinessovu knihu rekordů pravděpodobně nebude možné oficiálně zapsat oznámení Miloše Zemana o přítomnosti afrického teroristy na území České republiky jako nejrychlejší vyzrazení citlivé zpravodajské informace v historii. "Samozřejmě, čas od zjištění tajné informace do jejího veřejného vyhlášení veřejnoprávním rozhlasem, je bezesporu rekordní," připustil šéf výboru, "ale vzhledem ke sněhové vánici, která právě panovala v některých českých horách, nejspíš rekord nebude uznán pro nedovolenou podporu větru."
----------------------
Vzhledem k vyjádření Donalda Trumpa, že se nebude cítit být vázán politikou jedné Číny, se pravděpodobně bude měnit světový pořadník na čínské pandy. České republice se tak naskýtá možnost získat pandu velkou na zápůjčku už dříve než v původně předpokládaném roce 2021. "Čínská strana je vzhledem k dlouhodobě skvělým česko-čínským kontaktům připravena jednání o pandě urychlit," řekl nám nejmenovaný zdroj dobře obeznámený se situací na Hradě, ve Slavii a trochu i v Českých aeroliniích. "Čínská vstřícnost jde dokonce tak daleko, že i v případě dalších nešťastných kontaktů českých politiků s dalajlámou nám jsou ochotni místo pandy velké dodat do nového pavilonu, postaveného za několik set miliónů korun, alespoň o něco menší myš kostelní, byť v našich podmínkách nejde zas o tak vzácné zvíře."
----------------------
Odehrálo se další kolo soudního procesu, ve kterém se projednávají miliardové podvody s českým mákem. Kauza, do které je zapojeno několik kontrovezních českých velkopodnikatelů a lobbistů, nabrala nečekaný směr poté, co jako spolupracující obviněná začala o neutěšených poměrech v hospodaření s mákem vypovídat housenka Emanuel. Bohužel, soud musel být opět odročen, tentokrát kvůli tomu, že někteří obvinění nestihli přijet z Karibiku a housenka Emanuel se potřebovala nutně zakuklit.
----------------------
V České Třebové se zřítila střecha čerstvě zkolaudované sportovní haly právě v okamžiku, kdy se tam konal dorostenecký florbalový turnaj. "Podle našich předběžných zjištění je důvodem destrukce střechy skutečnost, že mladí nevybouření sportovci při hře příliš dupali," řekl Nedělním miniglosám zástupce investora. "Podle projektové dokumentace se sice jedná o halu sportovní, ale počítali jsme s tím, že bude určena především k provozování klidnějších sportů a ne, že v ní budou lidé běhat. Na konci roku jsme například provedli náročný zátěžový test, během kterého se v hale hrálo současně 250 partií šachu a na konstrukci střechy to nemělo ani nejmenší škodlivý dopad."



Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.