neděle 29. ledna 2017

Nedělní miniglosy č.389

Po výměně v americkém prezidentském úřadu bude možná znovuoživen společný výzkumný projekt studia Walta Disneyho a několika univerzitních pracovišť zabývajících se vývojem hvězd. Ambiciózní projekt s názvem Sněhurka a sedm bílých trpaslíků byl původně zastaven zásahem vlivných filmových odborů kvůli rasové nevyváženosti, přestože tvůrci nabídli jako kompenzaci věnovat nezanedbatelnou část zisku na výzkum černých děr.
-----------------------
Dlouholetý předseda Jazzové sekce Karel Srp nebyl kvůli podezření ze spolupráce s komunistickou STB potvrzen jako nový člen Etické komise ČR. "V dokumentech Státní bezpečnosti se sice nenašly originály jeho hlášení, ve kterých měl poskytovat informace o svých známých z disidentských kruhů," řekla nám ředitelka Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu. "Jeho jméno se ale podle zjištění našeho úřadu beze vší pochybosti i v těch nejhorších dobách objevovalo na tehdejších sovětských vlajkách!"
Pozn.: O něco vážnější zamyšlení nad tímto tématem si můžete přečíst v článku O morálce, soudech a ztrátě soudnosti.
----------------------
Podle nového průzkumu volebních preferencí se Okamurovo hnutí Svoboda a přímá demokracie i v roce 2017 stále pohybuje těsně pod pětiprocentní hranicí pro vstup do Poslanecké sněmovny. Tomio Okamura Nedělním miniglosám odmítl tuto skutečnost jakkoli okomentovat s dovětkem, že nevěří žádnému průzkumu, jehož výsledky jsou vyjádřeny v arabských číslicích.
----------------------
Francie zakázala podávání tzv. bezedných nápojů, které jsou velmi oblíbené v prodejnách rychlého občerstvení. Důvodem zákazu je podle francouzských úřadů především boj proti obezitě. Podle většiny českých politiků Česká republika nedopustí, aby byla tak strašlivým způsobem pošlapána svoboda i u nás. "Kdyby se ukázalo, že by tradiční evropské země chtěly podobná pravidla rozšířit i do České republiky, razantně se takové zvůli postavíme," řekl nám nejmenovaný odvážný politik, který před naším mikrofonem nestihl utéct. "Pro podobný případ bychom rozhodně zažádali o lokální výjimku, aby se u nás mohly "bezedné" nápoje prodávat alespoň jako upomínkové předměty poblíž naší bezedné propasti u Hranic na Moravě, nejméně do doby, než vědcům a potápěčům konečně podaří dostat až na dno, a změřit tak její definitivní hloubku."
----------------------
Donald Trump potvrdil, že nově vystavěný plot na hranici s Mexikem by měl mít takové technické parametry, aby zabránil nelegální migraci chřestýšů z Mexika do USA. Podle prezidentova mluvčího je hlavním záměrem, aby domácí američtí chřestýši začali být opět hrdí na svou příslušnost k USA a aby pod krvelačnými nájezdy cizáků netrpěly poctivé americké krysy.
----------------------
Vědecký tým Harvardské univerzity oznámil, že se mu konečně podařilo připravit teoreticky již před mnoha lety předpovězenou kovovou formu vodíku. Tento objev by podle českých ekonomů mohl vyvolat doslova revoluci - především mezi sběrači kovů.
----------------------
17. ročník Tříkrálové sbírky přinesl rekordní výtěžek, když se koledníkům podařilo vybrat částku převyšující 100 miliónů korun. Podle marketingových specialistů by nicméně právě teď, kdy je česká veřejnost velmi citlivá v otázce nelegální migrace, mohl být výtěžek mnohem vyšší, kdyby organizátoři sbírky udělali v sestavě koledníků drobnou změnu a nahradili Baltazara mezi lidmi mnohem populárnějším Jidášem.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.