neděle 8. ledna 2017

Nedělní miniglosy č.386

Po vánoční a novoroční přestávce vás opět vítám u Nedělních miniglos. Dnes svou oblíbenou nedělní "redakční horkou čokoládu" nepopíjím v kavárně, ale pořád ještě doma, kde se mi s vánočním stromečkem v novém roce zalíbilo natolik, že se od něj v lepším případě odtrhnu až ve druhé půlce příštího týdne. Věřím ale, že vy jste konec starého a začátek nového roku prožili v klidu, nenechali jste se rozhodit aktuálními sibiřskými podmínkami, vyhnuli jste se pokud možno všem poletujícím virům a bakteriím, které si dělají zálusk na naše zdraví, a opět si sem občas přijdete přečíst s trochou nadhledu exponované momentky z politického i společenského života u nás i ve světě. No a když to dobře dopadne, měli bychom v dohledné době společně oslavit stěží uvěřitelných 8 let života tohoto specifického "nedělníku" a taky jeho jubilejní čtyřsté vydání. Věřím, že "naši redaktoři" ani velectění čtenáři ani v roce 2017 neztratí životní optimismus a smysl pro humor, i když je to v tomhle žánru někdy, uznávám, dost na hraně, a není na první pohled vidět, má-li se člověk smát anebo má spíš brečet. Pořád si ale myslím, že když váháme mezi těmito dvěma variantami, ta první je pro naše duševní zdraví o něco lepší.

Tak pojďme na to, "nedělně-glosované události" už netrpělivě čekají :-).
 
Jak spočítali sportovní statistici, přestože se spolu tito soupeři utkali skoro ve všech existujících odvětvích, pravda a láska v loňském roce vyhrála nad lží a nenávistí pouze jedinkrát - a to ve skoku do výšky. Bohužel, i toto skvělé vítězství bylo nakonec zrušeno rozhodnutím Ústavního soudu kvůli prokazatelnému znevýhodnění, protože lež má krátké nohy.
----------------------
Bouři nevole mezi svými zákazníky sklidil řetězec Lidl poté, co do svého letáku umístil pouze jednoho modela s černou barvou pleti, což většina internetových diskutujících agresivně a někdy i vulgárně odsoudila jako bezprecedentní rasovou diskriminaci. "Bylo pro nás obrovským překvapením, že právě v České republice, která je jinak považována spíš za do sebe zahleděnou společnost odsuzující jakoukoli jinakost, jsme se dočkali takového ohlasu," řekl nám marketingový ředitel společnosti, "navíc budeme muset uspořádat casting na další černošské spolupracovníky, protože z našich průzkumů trhu jednoznačně vyplynulo, že v sekci oděvů a obuvi se 94% zákazníků raději podívá na dobře stavěného černocha než na obtloustlého bělocha s pleší, se kterým si naši respondenti spojují spíše bílou sanitární keramiku." Nečekané výsledky tohoto průzkumu přivítala americká zpravodajská služby NSA, pro kterou je to pozitivní signál, že ruští hackeři už se nezaměřují jen na ovlivňování výsledků amerických prezidentských voleb.
----------------------
Investiční bankéři jako každý rok v povánočním období varují před unáhlenými většími investicemi do některých komodit. Mnoho potenciálních investorů si totiž především z vánočních pohádek přináší do nového roku zcela zkreslené mínění o tržních cenách a vůbec špatné investiční návyky, z nichž nejrozšířenější je silničářskou lobby podporovaná, nicméně ekonomicky zcela absurdní domněnka, že sůl je nad zlato.
----------------------
Tříkrálový pochod za monarchii, jehož účastníci požadovali obnovení českého království, se konal o víkendu v centru Prahy. Český prezident Miloš Zeman tuto myšlenku podpořil s podmínkou, že nový český král bude řádně zvolen v přímé volbě, a prohlásil, že je ochoten - zvýší-li to jeho šance na zvolení - přestěhovat se do Kunštátu či Poděbrad.
-----------------------
Z českých ulic byla stažena většina policejních hlídek, které se speciální výstrojí a výzbrojí zajišťovaly klid na českých vánočních trzích a po Vánocích pak hlavně bezpečnost v supermarketech při lednových výprodejích. První stupeň ohrožení terorismem v České republice ale i nadále platí, takže policisté se ještě nemohou vrátit domů. Prozatím byli všichni převeleni do oblasti středočeských Olbramovic, kde by měli ve spolupráci s místními ekologickými aktivisty bránit proti nové vlně ptačí chřipky tamější Čapí hnízdo.



Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.