pondělí 29. června 2015

Nedělní miniglosy č.320

K současným českým státním svátkům by měl přibýt další den pracovního klidu, kterým bude ve velikonočním období tzv. Velký pátek. Jde prakticky jen o zesouladění psané normy s již dávno existujícím reálným stavem, protože pro mnoho lidí v České republice je - jako ostatně každý pátek - i Velký pátek spíš taková Malá sobota.
----------------------
Podle české vlády by kvůli problémům s nelegálními imigranty mohlo dojít k nejhoršímu a na státní hranice by mohla být nasazena armáda. Vzhledem k tomu, že ale z původního rozsahu české armády zbylo jen několik vysoce specializovaných útvarů, budou na hranici operovat především čeští vojenští lékaři, četné mediální šrapnely budou likvidovat pyrotechničtí specialisté a imigrantům bude do kroku vyhrávat Hudba Hradní stráže.
 
----------------------
Česká komora dlužníků se rozhodla uskutečnit podle řeckého vzoru referendum, ve kterém by se měli čeští dlužníci vyjádřit, zda jsou ochotni vracet vypůjčené peníze svým věřitelům: "Věříme, že využití tohoto vrcholného prvku demokracie vnese do věčných sporů dlužníků s věřiteli konečně nový vítr," prohlásil prezident komory. "Důležité ovšem bude, aby se referenda zúčastnilo co nejméně lidí, kteří nikomu nic nedluží, protože by jejich názory mohly celkem jednoduchou a jasnou kauzu nepříjemně zamotat."
----------------------
Předsednictvo Hnutí ANO s okamžitou platností rozpustilo oblastní organizaci v Ústí nad Labem. Důvodem byl především fakt, že se původní ANO rozštěpilo na dvě skupiny, které proti sobě na magistrátu bojovaly. "Předpokládáme, že dlouho bez oblastní organizace v tomto důležitém krajském městě nezůstaneme," potvrdil předseda Hnutí ANO Andrej Babiš. "Aby se to ale už dále nepletlo a abychom dali jasně najevo, že jsme se zásadním způsobem proměnili k lepšímu, novou buňku kreativně pojmenujeme "Nové ANO", což je drobný rozdíl oproti podobnému chystanému kroku v Karlových Varech, kde v místním hlasování příznivců našeho hnutí vyhrál jako nejoblíbenější nový název "DA".
----------------------
Proti další repríze seriálu Nemocnice na kraji města v České televizi protestuje řecká ambasáda. "I když se to může zdát sobecké, byli bychom rádi, aby v tomto pro Řecko mimořádně ekonomicky i politicky důležitém období před státním bankrotem nedocházelo k nekontrolovatelným únikům velmi cenných aktiv do zahraničí a pokud možno každý Sova byl odnesen do Athén."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.