neděle 21. června 2015

Nedělní miniglosy č.319

Česká republika se po dlouhém váhání konečně připojila k rozsáhlé mezinárodní pomoci Řecku. Zatímco země eurozóny celkem poskytnou Řecku ekonomickou pomoc v řádu stovek miliard eur, česká strana vyslala do Athén specializovaný tým českých tanečníků a choreografů, kteří by měli vyškolit vrcholné řecké politiky a ekonomy v tancích mezi vejci.
----------------------
Letos poprvé se ve světě 21. června slaví Mezinárodní den jógy. Představitelé Hasičského záchranného sboru jen prosí české vyznavače jógy, aby ve stozích a vyprahlých porostech nedělali svíčku.
 
----------------------
Osoba, která byla léta považována pouze za poslankyni Miroslavu Němcovou, v tomto týdnu poprvé potvrdila, že když to na ni přijde, nekontrolovatelně se mění - občas jen názorově, jindy i fyzicky - v antiislamistu Doc. Mgr. Martina Konvičku, PhD. Podobná anomálie je velmi vzácná, ale faktem je, že obě veřejně činné osobnosti, které toho mají tolik společného, ještě nikdo neviděl pohromadě. Odborníci na převtělování předpokládají, že obě osoby jsou nejspíš reinkarnací fanatického islamisty zvaného Mustafa Alí, který před lety pronikl na území našeho státu převlečen za hladovějícího a zmučeného uprchlíka a jako trest za svá pozemská alotria dostal v dalším životě nepříjemný protiúkol. "Samozřejmě se chceme do budoucna vyhnout podobným excesům," řekl nám ministr vnitra Chovanec. "Vůbec nepochybujeme o upřímně zákeřných úmyslech vyčerpaných nebo zmučených uprchlíků, ale je vyloučeno, že by takovým osobám poskytla Česká republika azyl. Tak jako v minulosti bude česká vláda i nadále udělovat politický azyl pouze vybraným osobám bohatým, šťastným a již dlouhá léta blahobytně žijícím v České republice, které nikdo ani v nejmenším neohrožuje na životě, protože v opačném případě by šlo o zásadní bezpečnostní riziko." (hostující miniglosa od našeho občasného korespondenta, částečně upravena editorem NMg)
----------------------
Podle evropské legislativy bude platit, že každý občan Evropské unie bude mít nezadatelné právo na vlastní bankovní účet. "Jde zatím jen o kompromisní přechodnou variantu, protože cílovou verzi by zatím bylo obtížné prosadit v Evropském parlamentu," vysvětlil jeden z navrhovatelů zákona. "Cílově ale pochopitelně nadále směřujeme k variantě, kterou EU prosazuje od začátku - tedy k nezadatelnému právu občanů EU mít vlastní bankovní účet, na kterém bude pořád dost peněz."
----------------------
Nový systém anonymního ohlašování korupce, který připravuje Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem financí, bude založen na stejném principu jako populární baby-boxy. "Vybraného korupčníka, kterého budete chtít anonymně nahlásit, bude možné vložit do velkého vyhřívaného boxu na každém finančním úřadu," řekl nám ministr Andrej Babiš."Jde nám o to, aby žádný z čerstvě odhalených korupčníků pokud možno venku neprochladl nebo, nedej bože, neskončil kvůli neodůvodněným obavám ohlašovatelů někde v kontejneru." V prototypu prvního korupčního boxu již byl dokonce objeven první odevzdaný korupčník, který se díky včasnému anonymnímu donesení místními donašeči dnes těší výbornému zdraví a náladě a hned po prvním umytí, nakrmení a dalším nezbytném ošetření se stal miláčkem většiny referentek místního finančního úřadu.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.