neděle 29. března 2015

Nedělní miniglosy č.307

Český premiér Bohuslav Sobotka prohlásil, že živnostníci musí více přispívat na zdravotní a sociální pojištění. Proti tomu se zvedla vlna odporu u těch jeho ministerských kolegů, kteří pracují pro vládu na dohodu a mají živnostenský list na poskytování ministerských a poslaneckých služeb.
-----------------------
Na poslední hradní tiskovou konferenci přišlo nečekané množství zahraničních novinářů. Ukázalo se však, že se jedná skoro výhradně o sportovní novináře, kteří přišli na tiskovku omylem v domnění, že nebude vystupovat mluvčí Ovčáček, ale hokejista Ovečkin. Poté, co zjistili, že pan Ovčáček nestřílí branky, ale především hledá Peroutkovy články velebící Třetí říši, většina novinářů znechuceně odešla a ti, co zbyli, se až do konce tiskovky snažili na internetu zjistit, kolik získal Ferdinand Peroutka za svou kariéru kanadských bodů a jakou hraje tým Třetí říše aktuálně ligu.
 
-----------------------
V některých oblastech se v souvislosti s protesty proti přejezdu amerického vojenského konvoje zvyšuje počet podporovatelů hnutí NE základnám. Proto na některých radnicích vypovídají pragmaticky se chovající zástupci hnutí ANO dosavadní koaliční smlouvy svým aktuálním politickým partnerům a začínají vyjednávat s novou politickou silou. Předpokládá se, že v místech, kde dojde k politické spolupráci obou subjektů, vznikne pro příští volby společná volební kandidátka s názvem ANO a NE základnám.
----------------------
Představitelné odborového svazu duchů a strašidel opět jako každý rok protestovali proti zavedení letního času, který začátek hodiny duchů posouvá z půlnoci na jednu hodinu. "Pořád se mluví hlavně o pekařích," postěžoval si Nedělním miniglosám předseda svazu, "ale zapomíná se, že naši členové musí do práce vstávat ještě dříve, takže se zavedení letního času výrazně podepisuje na jejich duševní pohodě a strašení lidé pak nedostávají tak kvalitní služby, jak by odpovídalo české oborové tradici."
----------------------
U Sudoměře proběhla rekonstrukce slavné bitvy ku připomenutí jejího 595. výročí. Na rozdíl od původního střetnutí byly tentokrát husitské houfce poraženy, když katoličtí železní páni a strakoničtí johanité po nerozhodném průběhu utkání zvítězili na samostatné nájezdy. Na prohře husitů se podepsala i skutečnost, že kapitán týmu a známý bitkař Jan Žižka z Trocnova byl za hrubost a za hraní vysokým řemdihem vyloučen do konce utkání.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.