pondělí 9. března 2015

Soutěž japonských fotek

Co myslíte, je vůbec možné vytvořit blogový fotočlánek zcela bez fotografií? Právě dnes jsem k tomu měl velmi velmi blízko, ale nakonec jsem neodolal a jednu - místním štamgastům už dobře známou - fotku jsem přece jen připojil.

Asi před měsícem jsem vám zde předložil čtyři své fotografie pořízené v Japonsku, abyste mi poradili, které dvě fotky mám poslat do soutěže vyhlášené cestovní kanceláří specializující se na Japonsko (podrobnosti jsem popsal a adepty podrobněji představil v článku Pomůžete mi s výběrem fotky?) Zároveň jsem vám slíbil, že až bude soutěž spuštěna, dám vám echo, což jsem chtěl udělat, ať už ve hře budou i moje fotky nebo ne.
 
Rád bych vás teď informoval, že soutěž už od konce února běží a právě dnes bylo na facebooku zmíněné cestovní kanceláře zveřejněno 10 fotografií, které - jak jsem pochopil - nejspíš postoupily do jakéhosi užšího výběru (informací nemám zrovna přehršel, ale na to, že nebyly vyvěšeny všechny do soutěže došlé fotky, usuzuji nepřímo z faktu, že druhá moje fotka na facebooku nevisí, no a desítka je takové podezřele kulaté číslo :-)). Nicméně fotografie z přítmí pralesa na ostrově Yakushima s názvem Predátor, která ve zdejší malé anketě k mému překvapení nakonec těsně zvítězila, mne překvapovat nepřestává, protože se mezi desítkou vyvěšených obrázků objevila. Snad mi prominete, když ji pro připomenutí pravidelným návštěvníkům a pro ukázku případným náhodným kolemjdoucím ještě jednou ukážu:


Budete-li tedy mít zájem prohlédnout si všechny vyvěšené fotografie a dát najevo, které z fotek se vám líbí (rozhoduje velmi jednoduchý princip celkového nasbíraného počtu "lajků"), fotky jsou k dispozici na této facebookové adrese. Hlasovat je možné až do neděle 22. března.

Na výběr fotek jsem se osobně moc těšil a - jak to tak bývá - velké očekávání u mne vystřídalo přesně podle Járy Cimrmana lehké zklamání, protože jsem čekal zástup opravdu kromobyčejných a velmi originálních záběrů, navíc v perfektní fotografické kvalitě, což není podle mého - pokud jde o fotky - hodně kritického oka naplněno úplně ve všech případech (včetně mé vlastní fotky). Ale beru to tak, že pravidla i výběr stanovuje ten, kdo soutěž pořádá a dotuje a můj subjektivní pohled nehraje žádnou podstatnou roli.

Za každý "palec nahoru" pro svou fotografii budu samozřejmě moc rád, ale ještě mnohem radši budu, když najdete mezi nabízenými fotkami nějakou, která vás svou kvalitou i originalitou opravdu uhrane, a když se prostřednictvím zveřejněných fotek opět přenesete na různá zajímavá místa tak krásné země, jakou Japonsko bezesporu je. Přeji všem příjemné obrazové pocestováníčko :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.