neděle 22. března 2015

Nedělní miniglosy č.306

Pozn.: Říkám si, že když zákazník dostane za stejnou cenu o 40% více zboží, nemusel by být nespokojený. Protože se tento týden objevilo více zaznamenáníhodných událostí a protože redakce NMg dostala i několik námětů na miniglosy od svého občasného externího dodavatele, v dnešním vydání se neobjeví pět, ale rovnou sedm miniglos (dvě z nich jsou redakčně upravené tzv. hostující miniglosy). Pokud budete mít vy sami nějaký zajímavý námět do Nedělních miniglos, který souznít se zdejší specifickou "poetikou", a vaše autorské ego se vyrovná se skutečností, že jako odpovědný vydavatel mohu glosu bez uvedení důvodu odmítnout nebo námět zpracovat úplně jiným způsobem, nestyďte se poslat mi své příspěvky na můj e-mail pvapenik@centrum.cz do tradiční uzávěrky NMg. - do nedělního poledne.

Odpůrci demonstrativního přejezdu konvoje americké armády přes Českou republiku ohlásili, že hodlají na konvoj házet rajčata. Podle vojenských expertů by neměla rajčata moderní techniku výrazně poškodit, i když se bude jednat o průrazná bojová rajčata ze španělských pěstíren prodávaná v českých supermarketech. Stanovisko českých odborníků potvrdil i nejmenovaný řidič jednoho z amerických vozidel: "Pokud protestující nepoužijí ženevskými konvencemi zakázaná tříštivá rajčata dum-dum, prvotřídní pancéř obrněných vozů by snad měl něco takového vydržet."
 
-----------------------
Jak o víkendu potvrdila ruská státní televize, pokus čečenského milionáře Ramzara Kadyrova uloupit slunce byl tento pátek naštěstí díky včasnému zásahu kremelské administrativy překažen.
-----------------------
Neobyčejně silná solární bouře poškodila minulý týden všechny typy pozemské i satelitní elektronické navigace, takže směrování české zahraniční politiky zůstává i nadále nejasné.
-----------------------
Po náročné zimě vyhladovělí lední medvědi na Špicberkách přivítali s nadšením příval neozbrojených turistů, kteří do severské země přicestovali, aby viděli úplné zatmění slunce. Časopis Medvěd přítel člověka vyhodnotil tuto událost dokonce jako nejlepší příspěvek k nasycení populace ledních medvědů od té doby, co se vrátili do ostrovních řek tažní lososi.
----------------------
Proti přílišnému rovnostářství ve společnosti protestovali 20. března čeští odpůrci rovnodennosti.
----------------------
Mimořádné koncentrace metanu pod Konstantinovým palácem v Petrohradě patrně způsobily nečekané zhmotnění před několika týdny zmizelého ruského prezidenta Putina, který tak mohl v Petrohradě oficiálně přivítat kyrgyzského prezidenta Almazbeka Atambajeva. Očekává se, že s postupujícími změnami klimatu budou tyto anomálie stále častější. "Bohužel, tyto optické efekty se dají jen minimálně řídit, takže nikdy není zcela zřejmé, které dávno zmizelé předměty se podaří zviditelnit," řekl nám jeden z odpovědných petrohradských ceremoniářů. "Při generální zkoušce slavnostního přivítání se takto dvakrát objevil vyčítavě se tvářící Trockij s deštníkem a do poslední chvíle jsme se obávali, že kyrgyzského představitele nepřivítá Vladimír Putin, ale Jantarová komnata."
----------------------
Halové mistrovství republiky v lukostřelbě muselo být z technických důvodů předčasně ukončeno již po první soutěžní sérii výstřelů. "Mistrovství se uskuteční v lépe vyhovujících prostorách v náhradním termínu," potvrdil nám předseda organizačního výboru soutěže. "Nepříjemné technické nedopatření samozřejmě podrobně vyšetříme, ale osobně se domnívám, že nebylo úplně šťastné uspořádat šampionát právě v nafukovací hale."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.