neděle 2. března 2014

Nedělní miniglosy č.260

Potomci císaře Zikmunda se ohradili proti snaze některých novinářů dát bývalé vrchní ředitelce Sekce kabinetu předsedy vlády ČR Janě Nagyové - Nečasové kvůli četným obdrženým luxusním darům mediální přezdívku Stříbrná liška ryšavá. Místo toho navrhují, aby se vzhledem k roli, kterou hrála kdysi herečka stejného jména, a kvůli množství získaných nezdaněných šperků, za které by se nemusela stydět ani šlechtična, pro bývalou vysokou státní úřednici používala výstižnější přezdívka Princezna Arabela.
-----------------------
hostující miniglosa, autor - První externí dopisovatel NMg:

Ruský prezident Vladimír Putin ve svém emotivním projevu předneseném na půdě Sportovního paláce zdůraznil, že nestrpí, aby byla nadále pošlapávána práva Rusů žijících na Ukrajině. V zájmu zachování míru doporučuje Evropská Unie svolat konferenci za účasti Velké Británie, Francie, Itálie a Německa do německého Mnichova. Putin zdůraznil, že jeho požadavky ohledně Krymu jsou již definitivně poslední územní požadavky, které vznáší.
 
-----------------------
Po zkušenostech s řadou neúspěšných státních projektů, jejichž cílem bylo České republice a jejím občanům v různých oblastech zásadním způsobem pomoci, a přitom výsledek byl přesně opačný, se nová vláda rozhodla zcela změnit strategii: "Protože zatím všechny podobné projekty dosáhly přesně opačného efektu, než bylo na začátku jejich cílem, rozhodli jsme se koncipovat další podobné akce již od samotného počátku jako projekty, jejichž cílem bude státu a zdejším lidem co nejvíce ublížit," řekl nám k nové strategii předseda vlády. "Spoléháme se na to, že pod tradičně špatným vedením našich neschopných politiků i nové vládní projekty zcela zkrachují, a v konečném důsledku tak budou České republice k užitku."
-----------------------
Předseda nově založené Liberální ekologické strany (LES) Martin Bursík představil na tiskové konferenci novou komunikační strategii své strany. Komunikace s veřejností a s médii má být založena na principu "jak se do LESa volá, tak se z LESa ozývá."
-----------------------
V poslední době prudce roste počet odsouzených, kteří odmítají nastoupit do českých věznic k odpykání svých trestů s odkazem na nepřehlednou a výbušnou situaci v dané lokalitě. Předseda odborového svazu recidivistů nám tuto skutečnost potvrdil: "Nedivte se, že když se to tam pořád mele a nikdo netuší, v co může extrémní napětí ve sporné oblasti přerůst, nikomu se do krimu nechce!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.