pátek 28. února 2014

Fotohádanka č.15

Je to neuvěřitelné, ale od poslední fotohádanky na tomto blogu už uplynul více než rok. Novější čtenáři vlastně nejspíš ani nevědí, že tradice fotohádanek tu vůbec existuje a že je docela pestrá, když dnes přináší už patnácté pokračování. Ale v posledních dnech přece jen kvůli nastávající výstavě přemýšlím o fotkách o něco více než jindy (aniž bych ovšem svá tradiční témata, na která myslívám v každém jen trochu příhodném okamžiku, jakkoli upozadil), vzpomněl jsem si na jednu starší fotografii, která se snad dá pro účely fotohádanky využít.
 
 
Proto zcela neoriginálně pokládám i dnes stejnou otázku jako ve všech předchozích čtrnácti vydáních tohoto tradičně oblíbeného formátu:


Co je podle vás vyfocené na následujícím obrázku?


Pamětníci vědí, že by bylo vykolejením z dávného tradičního rytmu, kdybych vám nedodal ty správné indicie, které mohou řešení otázky velmi zjednodušit, ale také ho zamlžit a zkomplikovat:


1. Fotografie je dělaná v extreriéru.

2. Předmět je sice focený ve vrcholném létě, přesto i v tuto dobu se předmět jen zřídka může rozpálit okolním horkem.

3. Chcete-li předmět v létě fotografovat, i v pokročilou hodinu se obejdete bez blesku či bez stativu.

4. Předmět je o rok mladší než já.

5. Předmět na obrázku jsem viděl všehovšudy dvakrát, jednou jsem si ho mohl prohlédnout velmi pozorně a ze všech stran, ale po druhé už jen nakrátko a ve spěchu.

6. Obrázek by mohl snadno vyvolat Pavlovův reflex u milovníků hudby i u sběračů kovů.

7. Na mém blogu je možné najít jeden záběr, na kterém je předmět dnešní fotohádanky vyfocený, ale jeho obrázek není součástí žádného z více než 900 článků.


Tak co, už víte, co je na obrázku? Jako obyčejně vás povzbudím a motivuji konstatováním, že ti, co uvedou v komentáři správnou odpověď, nebudou vůbec nijak odměněni, aby jim méně úspěšní hadači nezáviděli :-).

Hádejte, tipujte, vymýšlejte (si), představivosti se na tomhle blogu meze opravdu nekladou. Správné řešení fotohádanky připíšu v neděli dopoledne.

---------------------------------------------

Obrázek ke správnému řešení:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.