neděle 23. února 2014

Nedělní miniglosy č.259

Pozn.: Dnes jsem omylem napsal šest místo standardních pěti miniglos a už se mi nechtělo žádnou mazat. Snad mi to čtenáři projednou prominou, tím spíš, že dnešní miniglosy nejsou ani tolik o politice, jako spíš o zvířátkách :-)

Jedna z amerických sáňkařek ohlásila, že ze svého hotelového pokoje v dějišti olympiády v Soči spatřila na chodbě živého vlka. Vyšetřování nicméně ukázalo, že se jednalo o nedorozumění, protože nešlo o vlka ale o lišku, která patří k hotelovému personálu a jejím hlavním úkolem je dávat zahraničním turistům dobrou noc.
 
-----------------------
Republikánštní příznivci bývalého amerického prezidenta George Walkera Bushe ocenili, že právě film Agnieszky Hollandové Burning Bush (Hořící Bush) vyhrál 11 z celkého počtu 14 českých lvů včetně ocenění za nejlepší český film roku. Samotný exprezident ve své osobní zdravici ocenil, že i v islámské zemi zmítané terorismem, jakou je Česká republika, mohou svobodně vznikat kvalitní filmy o závažných tématech a skvělých lidech, a poslal tvůrcům svoji vlastnoručně podepsanou fotografii.
-----------------------
Podle středoevropských ornitologů se kvůli teplé zimě již začínají vracet ze svých jižních zimovišť tažní ptáci. Jedná se především o špačky, ale vracejí se dokonce i čápi, kteří jinak přilétají až v dubnu. Přes masivní přesuny početných hejn se ale v České republice zatím objevilo jen několik extravagantních jednotlivců. "Vůbec nechápu, proč dáváte chování nějakých idiotských ptáků do souvislosti s prezidentským mandátem Miloše Zemana!" komentoval hradní kancléř Vratislav Mynář skutečnost, že většina tažných ptáků do České republiky nedolétla, ale požádala v Rakousku nebo v Německu o politický azyl.
-----------------------
Každoroční sčítání příslušníků české šlechty potvrdilo, že poprvé od roku 1918 počet českých šlechticů meziročně vzrostl. Nečekaný nárůst je dán především zvyšujícím se počtem solárních baronů a větrných komtes.
-----------------------
Z letiště Václava Havla odcestovala zpět do svého australského domova delegace samečků medvídka koaly, kteří byli v České republice na pracovní návštěvě. Na tiskové konferenci před odletem vyjádřili sympatičtí medvídkové své zklamání z toho, jak ve skutečnosti vypadá nová česká vládní koalice. "Ano, naše očekávání se nenaplnila," řekl nám jeden z natěšených samečků. "Podle toho, co jsme si doma přečetli v Babišových Lidových novinách a v Mladé frontě dnes, jsme si - přiznávám - novou českou koalici představovali mnohem více sexy."
-----------------------
Odborový svaz finských sobů chce upravit pravidla, podle kterých kvůli většímu bezpečí sobů na nočních silnicích v severním Finsku budou ochránci zvířat natírat parohy sobů fluorescenční látkou. "Nechceme nic jiného, než dosáhnout rovných podmínek, aby naši členové nebyli kvůli své druhové příslušnosti diskriminováni," uvedl v rozhovoru pro časopis Sob - přítel člověka prezident svazu. "Pokud mají být fluorescenční barvou natřeni všichni místní sobi, kteří mají parohy, chceme jen v rámci rovného zacházení, aby se stejné pravidlo použilo i na zdejší motoristy."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.