neděle 16. února 2014

Nedělní miniglosy č.258

Krátce po svém příchodu do nového působiště tam vyvolal bývalý komunistický funkcionář Vasil Biĺak, který nedávno v požehnaném věku 96 let zemřel, rozsáhlé organizační a ideologické změny. Všichni čerti včetně Lucifera totiž musí povinně podepsat souhlas s Biľakem vlastnoručně sepsaným Poučením z krizového vývoje v Pekle a společnosti. Kdo s materiálem nebude souhlasit, bude zbaven odpovědné funkce čerta a - bude-li mít ovšem velké štěstí - uchytí se maximálně někde v kotelně.
-----------------------
Kompletní vybavení většiny lyžařů - běžců a biatlonistů na olympiádě v Soči zabavili ruští soudní exekutoři, protože expertízy prokázaly, že závodníci dobíhali do cíle na kyslíkový dluh.
 
-----------------------
Krtek způsobil poprask mezi českými geodety, když si udělal krtinu přesně na vrcholu Sněžky, takže naše nejvyšší hora narostla o dalších 20 centimetrů a změna musela být zanesena do všech zeměpisných map a učebnic.
-----------------------
Lobbista Ivo Rittig byl zadržen Českou policií v souvislosti s činností Dopravního podniku hlavního města Prahy. Ukázalo se totiž, že na přelomu 70. a 80. let jel pan Rittig jednou načerno tramvají, takže na zaplacení jeho dluhu a souvisejícího penále bude sotva stačit veškeré jeho jmění i s luxusními domy v Monte Carlu. "Máme velké štěstí, že obvinění se týká právě tohoto skutku," řekl nám policejní mluvčí, "protože jízdu načerno spolu s přimalováváním tykadel umějí naše soudy řešit o dost rychleji, než podvody a praní špinavých peněz, takže se dokonce může stát, že se obviněný dožije pravomocného rozsudku."
-----------------------
Český premiér Bohuslav Sobotka informoval média o svém záměru vybudovat speciální tým Kobra proti daňovým únikům. Veřejnost přijala tento záměr s nadšením, i když se odborníci na specifické české prostředí netají svou obavou, že vzhledem k tomu, že kobra není typicky české zvíře, jako obyčejně se z týmu Kobra nakonec stane spíše tým Slepýš.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.