neděle 9. února 2014

Nedělní miniglosy č.257

Miloš Zeman se při příležitosti zahájení olympijských her v Soči sešel s řadou silných hráčů světové politické scény a všechny přitom pozval k návštěvě České republiky, což - pokud opravdu přijedou - by mohlo výrazně zvětšit počet pracovních míst ve státních bezpečnostních složkách. Nejvíce si jeho pozvání cení čínský prezident, který se vyjádřil v tom smyslu, že Česká republika musí být - podle toho, co o ní všechno slyšel - nevelké sice, ale opravdu překrásné město.
-----------------------
Španělská princezna Cristina vypovídala u soudu kvůli praní špinavých peněz. Podle představitelek feministických hnutí by k takové ostudě nemohlo nikdy dojít, kdyby se ženy konečně vzepřely tradičnímu vnímání své ženské role a vytrvale odmítaly ve svých zhýčkaných královských rodinách vařit a prát.
 
-----------------------
Do Prahy směřují tisíce dánských studentů, kteří touží strávit zde své vysněné prázdniny plné laciného alkoholu a sexu. Podle mluvčího pražského magistrátu se tentokrát není třeba strachovat, že by došlo k řádění a škodám na majetku jako v loňském roce: "Každý student bude mít na ruce barevnou pásku podle svého věku. Potíže by snad mohly nastat pouze tehdy, kdyby byl některý ze studentů tak nezodpovědný, že by si pásku sundal." Dobře připravena je tentokrát i česká policie, která se rozhodla použít pro své vlastní pásky s nápisem Policie ČR jinou barvu než Dánové, takže by se jejím příslušníkům nemělo stát, že jim v některém baru nebo restauraci nenalijí.
-----------------------
Policisté zabavili těsně před dražbou originály legendárního komiksu Káji Saudka Muriel a andělé, protože na anděly byl vznesen nárok v rámci církevních restitucí.
-----------------------
Španělská inkvizice chce i v moderním světě 21. století navázat na své tradiční hodnoty, a bude mít proto podle vyjádření svého mluvčího na olympiádě v Soči také několik svých želízek v ohni.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.