neděle 23. března 2014

Nedělní miniglosy č.263

Ke zděšení většiny starousedlíků potvrdil na své první pekelné tiskové konferenci bývalý komunistický tajemník Miroslav Štěpán, že i v novém prostředí bude nadále vyznávat tradiční komunistické hodnoty a ani po své smrti nehodlá převlékat rubáš.
-----------------------
Obyvatelé Benátek se v neoficiálním referendu rozhodli pro nezávislost na Itálii. Výsledky referenda přivítal i Vladimir Putin, který potvrdil svůj velký zájem o dění v potenciálně vznikající Benátské republice, zejména proto, že podle jeho informací byl svatý Marek, kterému je zasvěcen hlavní benátský chrám, původem Rus a navíc by si Rusko k černomořské flotile rádo na příhodném místě pořídilo ještě flotilu středomořskou.
 
-----------------------
Odpůrci všech politiků soustředění v tzv. Holešovské výzvě si zatím v aprílovém období netroufají svolat do Prahy velkou protestní demonstraci, bojí se totiž, že protestním akcím ublíží déšť: "Čeští občané mají to specifikum, že odmítají demonstrovat za svou lepší budoucnost, když prší," řekl nám jeden z organizátorů protestu. "A nemusí pršet, jen když kape!"
-----------------------
Představitelé velkých světových koncernů na výrobu optiky berou vážně hrozbu konkurence ze strany českého ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka. "Jestli dostane český šéf diplomacie vždycky od svých sociálně demokratických spolustraníků takovou čočku jako za svůj postoj k vývoji situace na Ukrajině, mohl by se z něho stát během čtyřletého volebního období významný hráč na evropském trhu s optickými členy.
-----------------------
Keňský parlament schválil zákon, který mužům umožní oženit se s více ženami. Český parlament zatím keňskou předlohu zkoumá. Dá se očekávat, že výhrady budou mít především koaliční lidovci, zatímco představitelé hnutí ANO chtějí umožnit vícenásobné manželství nejen mužům, ale i ženám. "Domníváme se," řekl nám k tomu tiskový mluvčí Babišova úspěšného uskupení, "že čím častěji si budou lidé v naší zemi navzájem říkat ANO, tím méně bude muset naše hnutí investovat do jiných forem reklamy."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.