neděle 9. března 2014

Nedělní miniglosy č.261

Český státní rozpočet se dostal v únoru do výrazného přebytku. Podle expertů je pozitivní vývoj dán globálním hospodářským oživením, posílením ekonomiky Německa jako tradičního trhu pro české exportéry a především skutečností, že Jana Nagyová - Nečasová dodanila naráz všechny darované kabelky.
-----------------------
Západ pohrozil Moskvě za obsazení Krymu drastickými ekonomickými sankcemi. Je dokonce rozhodnutý jít až tak daleko, že přestane dovážet tradiční ruskou zmrzlinu a její dovoz nahradí zmrzlinou ukrajinskou. Zástupce Evropské komise k tomu uvedl: "Je pravda, že zmrzliny se do zemí EU dováží jen minimum, ukrajinská zmrzlina není zdaleka tak kvalitní jako ruská, je dvakrát dražší a vzhledem ke geografickým podmínkám se nesmí použít osvědčený název Sibirka, ale jako daň za rozvoj demokracie na Ukrajině je to pořád přijatelnější varianta, než kdyby se měli naši zmlsaní evropští občané vzdát výborného ruského kaviáru."
 
-----------------------
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu prověřuje bývalého premiéra Petra Nečase kvůli podezření z vynášení zpráv tajných služeb. Podle důvěrných informací, které se podařilo Nedělním miniglosám získat, bývalý premiér a předseda ODS ve vynášení pokračuje, pouze se z nedostatku jiných příležitostí prozatím ve své nové rodině realizuje vynášením odpadků a existuje důvodné podezření, že se vzhledem k pokračujícímu krásnému počasí chystá i na jarní vynášení Morany.
-----------------------
Karlovarskou kolonádu obsadili podle očekávání rusky hovořící ozbrojenci bez hodnostního označení. Podle vyjádření ruského velvyslance je třeba docílit na Karlovarsku konečně spravedlivého uspořádání, kterého bude dosaženo prostřednictvím plebiscitu. Všelidového hlasování o přistoupení Karlových Varů k ruské federaci se mohou podle stanovených pravidel zúčastnit všichni obyvatelé města starší osmnácti let, kteří jsou schopni vypít na ex litr vodky Jelzin, Gorbatchow nebo Putin.
-----------------------
Předseda české sekce mezinárodní pacifistické organizace Vodníci proti násilí v rozhovoru pro Nedělní miniglosy ocenil letošní mimořádně teplou zimu, díky které nebylo třeba tolik topit.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.