neděle 16. března 2014

Nedělní miniglosy č.262

Česká vláda se rozhodla, že když už je jednou za čas historická šance přijít k novým územím, protože se právě dělí Ukrajina, nebylo by správné pod rouškou falešné humanity stát stranou. Požádala proto o vydání oblasti, ve které se nachází hrob Nikoly Šuhaje a vesnice Koločava. Česká armáda vyslala do této kdysi československé oblasti dva vojenské lékaře bez identifikačních fonendoskopů, aby iniciovali hlasování koločavských obyvatel o přistoupení k České republice. Kdyby se akci náhodou nepodařilo dotáhnout do konce, měl by být aspoň Šuhajův hrob přenesen do České republiky, kde by se měl stát součástí Památníku českého loupežnictví, který by měl podle plánů nové vlády vyrůst v lese Řáholci.
-----------------------
Delegáti republikového sněmu ODS jsou rozladěni skutečností, že musí ze svého zaplatit 500 korun za svou účast na půldenním rokování. "Do politiky jsme vstoupili především proto, abychom něco vydělali a ne proto, abychom na svou obětavou stranickou činnost dopláceli jako nějací idealističtí naivové," reagoval pobouřeně jeden z pragmaticky zaměřených členů strany. Představitelé strany se pokusili zmírnit vášně narychlo domluveným speciálním benefitem, že všichni účastníci sněmu budou mít celý příští měsíc zadarmo vstup na všechny veřejné záchodky, které provozují příznivci strany.
 
-----------------------
Na výsledek krymského referenda čeká za hranicemi oblasti několik skupin ozbrojených nájezdníků, protože se z médií dozvěděli, že podle pravidel všelidového hlasování budou v případě remízy rozhodovat podobně jako v hokeji samostatné nájezdy.
-----------------------
Weby NATO napadli odplatou za angažmá západních zemí ve vývoji na Ukrajině neznámí hackeři. Experti na počítačové viry soudí, že půjde nejspíše o ruské hackery, protože hackeři z muslimských zemí používají místo útočných trojských koní spíše trojské velbloudy.
-----------------------
Podle výroku Nejvyššího soudu se bývalí studenti brněnského VUT nemusejí omluvit svému pedagogovi Janu Snášelovi za to, že ho v revolučních dnech roku 1989 označili za demagogického kariéristu. "Škoda, doufal jsem, že se proces ještě pár let potáhne," řekl nám jeden z obviněných studentů, dnes padesátiletý Martin Lastovička. "Věřil jsem, že mi soudní popotahování vydrží až do penze, abych si ho mohl konečně plnohodnotně užívat a ne si pořád mezi soudními přelíčeními trapně odskakovat do práce."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.