neděle 26. ledna 2014

Nedělní miniglosy č.255

Šéf útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta nebyl kvůli jedinému písmenku ve svém jménu vpuštěn na pražské setkání české šlechty, které se uskutečnilo na Pražském hradě při příležitosti bohoslužby za Karla Velikého. Hned v noci byla provedena policejní razie v kancelářích organizátorů akce kvůli podezření ze zločinného spolčení za účelem urážky veřejného činitele a po Karlovi Velikém bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
-----------------------
Odborníci na média se shodují v tom, že i poté, co se stal Andrej Babiš majitelem několika vlivných českých novin, zůstávají média v České republice hlídacím psem demokracie, byť se jedná pouze o čivavu.
 
-----------------------
Kandidáti na ministry v nové vládě se zúčastnili na Hradě u prezidenta republiky přijímacích zkoušek na své posty. Všichni absolvovali test všeobecných znalostí, museli vyplnit psychologický dotazník, složit písemnou i ústní odbornou zkoušku, zarecitovat básničku a prokázat, že umějí šlukovat. Přijímačky proběhly podle očitých svědků v příjemné atmosféře, jediným drobným vyrušením jinak bezproblémového průběhu bylo to, že hradní kancléř, který dělal při zkouškách přísedícího a podával jednočlenné zkušební komisi nezbytné propriety, musel prezidentovi několikrát připomenout, že se nejmenuje ani Mareček ani Hustoles, ale Mynář.
-----------------------
K uklidnění světové veřejnosti přispělo oznámení amerického prezidenta Baracka Obamy, že hodlá přerušit odposlech vlastního telefonu. Podle ujištění amerického Národního úřadu pro tisk a informace nejde o ohrožení národní bezpečnosti, protože prezidentovi jsou informace získávané tímto odposlechem zpravidla známy již z jiných zdrojů.
-----------------------
Předsedou Strany zelených byl znovu zvolen Ondřej Liška, zatímco novým předsedou Věcí veřejných se stal Jiří Kohout. Experti na bajky z toho usuzují, že spolupráce mezi oběma stranami je prakticky vyloučena.


Pozn.: Dnešní Nedělní miniglosy jsou v jednom směru specifické: Poprvé totiž obsahují tzv. "hostující miniglosu", tedy glosu, kterou jsem nenapsal já, ale dostal jsem ji nabídnutou k případnému zveřejnění od někoho jiného. Autorem je osoba, která na tomto blogu komentuje jen zcela výjimečně a vůbec nepatří do zdejší blogové komunity, nicméně znám ji osobně už mnoho let, a její styl humoru mě v mnohém ovlivnil. Pokud tedy budou Nedělní miniglosy vycházet i nadále a dostanu zajímavý materiál, rád budu hostující miniglosy zabudovávat do pravidelného vydání častěji; cílem je samozřejmě, abych v budoucnu sám nemusel nic dělat a pracovali za mne druzí :-). A až se celá redakce pořádně zorganizuje a rozjede, z jednoucího vlaku jako ten, kdo ho kdysi dávno roztlačoval, úplně vystoupím a nikdo nic nepozná :-).

Pokud by tedy někdo z vás chtěl nabídnout své glosy k "hostování" v pravidelném nedělním vydání, dejte mi vědět na mail pvapenik@centrum.cz. Vyhrazuji si ovšem právo vaši glosu nepoužít, publikovat v jiném než nejbližším vydání či upravit její znění, protože odpovědnost za výsledek a celkové vyznění si chci určitě ponechat. Na oplátku samozřejmě po vzájemné dohodě uvedu správný zdroj, abych se nechlubil cizím peřím.

Dnes je to ale poprvé v historii Nedělních miniglos, tak vás nechám hádat: Která z miniglos je podle vás dnes ta hostující? Odpovědi uvádějte v anketě.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.