neděle 19. ledna 2014

Nedělní miniglosy č.254

Pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu již několik dní před zahájením volebního kongresu ODS předpověděli jeho výsledky. "Kdo v předsednických volbách zvítězí, bylo jasné už dávno vzhledem ke zvláštnímu charakteru současného počasí," řekl nám vedoucí výzkumné skupiny, která předpověď připravila. "Leden je totiž letos mimořádně teplý, takže na řadě míst vykvetly petrklíče a fialky, takže vítězství Petra Fialy bylo prakticky jasné, tím spíš, že při zimních teplotách kolem 10 stupňů tradičně nemívají kožušníci dobré období."
-----------------------
Václav Klaus mladší odchází kvůli zostřujícím se rozporům s hlavním sponzorem školy po 15 letech z pozice ředitele Prvního obnoveného reálného gymnázia (PORG). Se studenty se rozloučil ve svém novoročním ředitelském projevu, v jehož závěru vyhlásil nečekaně amnestii pro všechny studenty, jejichž přestupky byly lehčího charakteru, a také pro studenty, jejichž studium se již táhne déle než osm let. "Je ostudou našeho systému, že se s takovými případy nejsme schopni během tak dlouhé doby vypořádat," dodal Klaus, když se svými věcmi v krabici od banánů opouštěl školu. Většina propuštěných studentů amnestii uvítala a rozprchla se do okolních restaurací a klubů, něteří nenapravitelní jedinci však proti svému propuštění protestovali na Václavském náměstí a byli připraveni udělat vše pro to, aby se do míst, mimo něž po létech prakticky nedokážou žít, co nejrychleji vrátili.
 
-----------------------
Vláda Jiřího Rusnoka, která již déle než půl roku vládne v demisi, by měla během svého mandátu ještě rozhodnout o vybudování kontroverzního hlubinného úložiště vyhořelých politiků. Zatím bylo na základě geofyzikálních analýz vytipováno několik lokalit, kde by úložiště mohlo vzniknout, ale ve všech místech proti této stavbě protestují občanská sdružení místních obyvatel, kteří se obávají, že tento politický odpad je nebezpečnější, než na první pohled vypadá. "Jen se podívejte, jak třeba bývalí předsedové dokážou i dlouho po odstavení z běžného provozu škodit svým stranám," řekl nám mluvčí jednoho z protestních hnutí, "a teď si představte, jak by to mohlo ublížit normálním lidem."
-----------------------
Poté, co prezident konečně jmenoval premiérem Bohuslava Sobotku, začnou soukromé pohovory prezidenta s jednotlivými kandidáty na ministry. Aby kromě své odbornosti prokázali i svou dobrou vůli a úctu k hlavě státu, potenciální ministři se na prvním testovacím zasedání nové vlády složili prezidentovi na jednosměrnou letenku na Mars, které začaly nabízet některé vznikající vesmírné agentury. Protože na letenku mohou přispívat prostřednictvím dárcovské SMS i běžní lidé, již během prvního týdne sbírky se vybralo na tento účel asi 20 000 x více prostředků než v Zemanově prezidentském fondu pro splácení státního dluhu. Podle vyjádření hradního kancléře Vratislava Mynáře prezident nabídku podrobně studuje a především ho zajímalo, jestli je možné v bezlesém martském prostředí objímat krátery.
-----------------------
Palestinské úřady si uvědomují, že po výbuchu na jejich pražském velvyslanectví a nálezu zbraní a dalších výbušnin utrpěl do značné míry jejich mediální obraz. Proto se rozhodli vyjít vstříc české veřejnosti, požadující podrobnější informace o činnosti ambasády, a ještě než se podaří sehnat řemeslníky na opravu poničeného objektu, uspořádají pro všechny zájemce Den vyražených dveří.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.