neděle 30. ledna 2011

Nedělní miniglosy č.101

Proslýchá se, že do veřejnoprávní televize by měla nastoupit skupina manažerů donedávna se angažujících v Bezpečnostní informační službě. "Je pravda, že se postupem času dost stírá rozdíl mezi službou veřejnou a službou tajnou, takže exponenti obou služeb jsou snadno zaměnitelní. Mnohem důležitější je nadšení pro věc, protože kdo chce zapalovat, musí sám hořet," komentoval situaci mluvčí České televize, který podle dosud nepotvrzených informací sám pravděpodobně nastoupí v Bezpečnostní informační službě jako ředitel odboru bezpečnostních zápalek.
-----------------------
Členové české muslimské komunity rozhodně protestují proti šíření prasečí chřipky v České republice a naléhavě žádají české Ministerstvo zdravotnictví, aby neprodleně zakročilo a chřipku přejmenovalo.
 
-----------------------
Český státní rozpočet pravděpodobně poslouží astronomům jako definitivní důkaz existence černých děr. "Ano, samozřejmě, ani tentokrát jsme nemohli pozorovat černou díru přímo ale jen na základě projevů jejího působení, tak to prostě ve vesmíru chodí," říká JUDr. Novák, který se ve Fyzikálním ústavu AV specializuje na kriminalitu černých děr. "Na druhou stranu je pro nás výhodou, že v českém státním rozpočtu můžeme sledovat černou díru téměř současně s během našeho času, zatímco sledujeme-li projevy černých děr ve vesmíru, je to většinou v takových vzdálenostech a tedy s takovým časovým posunem, že všechny případné související trestné činy jsou dávno promlčeny."
-----------------------
Jak vyplývá z analýz Českého statistického úřadu, obezita je v České republice nadále na vzestupu a týká se již více než 52% obyvatel. Reakce na tuto informaci jsou rozporuplné: Ministerstvo zdravotnictví se k výsledkům analýzy postavilo pragmaticky a objednalo u svých dodavatelů lůžka a vozíky s vyšší nosností. Ministerstvo financí považuje informaci za alarmující, protože podle jeho strategie je třeba opasky spíše utahovat než povolovat; naproti tomu jako pozitivní a do budoucna slibnou zprávu hodnotí statistické závěry předseda Českého svazu zápasu sumó.
-----------------------
Telenovela Tisíc a jedna noc nebude, jak se zdá, jediným seriálem turecké provenience, který se letos objeví v programu našich televizí. Prima chystá uvést dvěstěpadesátidílný cyklus Nemocnice na kraji Cařihradu, TV Barrandov si vyjednala exkluzivitu pro vysílání detektivního seriálu Třicet případů majora Erdogana a uvažuje se i o koupi tureckého sociálního sitkomu Synové a dcery Kemala tkalce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.