neděle 9. ledna 2011

Nedělní miniglosy č.98

Nové dopravní značky plánuje zavést Ministerstvo dopravy. Kvůli sladění evropských předpisů bude zavedena značka Činná sopka, ekologičtí aktivisté chtějí kromě přechodů pro chodce zavést rybí přechody a především v zónách příhraničních heren a kasin by se měla používat severská dopravní značka Zvýšená koncentrace losů. Po nedávném odsouhlasení značky Pozor, senioři, požadují genderové organizace zavedení další značky Pozor, ženy, která by se podle předběžných propočtů měla objevit prakticky všude kromě silnic přiléhajících k českému Parlamentu a k Úřadu vlády. Podle nezávislých odborníků je ale většina dopravních značek u silnic naprosto zbytečná. "Navrhujeme některé nadbytečné značky zcela zrušit," řekl nám jeden z uznávaných expertů na dopravu. Například značky jako Silniční kaple, Pohyblivý most nebo kvůli úsporným opatřením z poslední doby i dříve celkem rozšířená Práce na silnici v České republice postrádají zcela smysl.
-----------------------
Hned první schůzka českých hejtmanů na toto téma ukázala, že přechod z korun na eura v České republice by měl být plynulý a bezproblémový. Podle dohody hejtmanů přijme euro jako první Středočeský kraj a to od roku 2015. Pak by se měly v pravidelných ročních intervalech přidávat další kraje, kromě Karlovarského, kde se počítá s přechodem přímo na ruble bez přechodného eurového období.
 
-----------------------
Protože se pravděpodobně nepodaří vystavět speciální rychlobruslařský stadion ve Velkém Oseku, čeští občané si pro volné bruslení musí vystačit s ledovým povrchem chodníků, který se v celé republice vytvořil poté, co na prochlazený zemský povrch napršelo. Podle zvláštních holandských zpravodajů to vypadá, že rychlobruslení se po dvojnásobném olympijském vítězství Martiny Sáblíkové v České republice stalo doslova národním sportem, který provozují na ulicích lidé bez rozdílu věku. "Jestliže to takhle půjde dál, můžeme to s naší dlouholetou nadvládou na bruslařských oválech zabalit," potvrdil předseda nizozemského rychlobruslařského svazu. "Dokud i v našich městech nepřejdeme na podobný způsob zimního úklidu chodníků a silnic jako u vás, nemáme proti vašim reprezentantům do budoucna šanci!"
-----------------------
Prokrastinací, tedy chorobným odkládáním povinností, trpí podle odhadů 10 až 30% studentů vysokých škol. Podle dostupných informací se nejedná o lenost, ale neschopnost dokončit byť jednoduché úkoly. Studenti se proti takovému osočení bouří, považují ho za pomluvu a požadují prošetření. Policie i příslušné soudy však zatím jejich podněty chorobně odložily.
-----------------------
Na Floridě se prý sedmdesátileté důchodkyni podařilo vyfotit oranžového aligátora. Mluvčí české sociální demokracie prohlásil, že ČSSD se k této nepříjemné kauze už nebude nijak vyjadřovat, protože expremiér Stanislav Gross nedávno pozastavil své členství ve straně, a co dělá na Floridě, je jeho osobní věc.


Pozn.: Připomínám, že již v příštích Nedělních miniglosách č.99 bude vyhlášena velká týdenní soutěž o láhev výborného řeckého vína. Pokud správně odpovíte na několik jednoduchých otázek a své odpovědi doručíte na adresu pvapenik@centrum.cz nebo jako Zprávu autorovi přímo z blogové stránky, můžete být právě vy tím, kdo si bude moci vybrat, zda bude odměněn bílým, červeným, růžovým vínem nebo retsinou. Ve vydání jubilejních stých Nedělních miniglos 23.ledna se dozvíte správné odpovědi i jméno vítěze. Navíc si budete moci přečíst exkluzivní výběr padesáti miniglos jako průřez celou historií tohoto specifického týdeníku. Těším se na co nejhojnější účast v soutěži a věřím, že si jubileum společně náležitě užijeme :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.