neděle 1. dubna 2018

Staroměstská noc

Jak jsem ohlásil už minulý týden, Nedělní miniglosy mají tuto neděli velikonoční (a narozeninovou) přestávku. Místo porce politických a společenských událostí si dnes dáme pár veršíků v dárkovém balení. Nedělní miniglosy č.443 vyjdou až 8. dubna.

Staroměstská noc

Stará dlažba
deštěm vyleštěná
z kamenů pevných
jako tvrdá měna,
chvíle léčivé
jak stovky doktorů.

Hlas zvonů od Týna
v té dlažbě zrcadlí se
jedna noc končí,
druhá hned začíná,
a v pokoru
čas proměňuje pýchu.

Nádvoří Ungeltu
nás zajme s gustem lovce
a křídla andělů
vzdychají po křídlovce.

Jablka hříchu
dnes zůstávají v míse.

Pokud by někomu chybělo velikonoční či aprílové téma, přidávám odkaz na svou dávnou, pojetím trochu netradiční a v té době na úplném začátku života tohoto blogu téměř nikým nečtenou velikonoční reportáž z roku 2009 O kutnohorských Velikonocích, kdy jsem se při výletu do Kutné hory pokoušel - s nevelkým úspěchem ovšem - potvrdit si duchovní rozměr současných velikonočních svátků a najít Krista. I přes tehdejší neúspěch ale zůstávám optimistou, možná i proto, že život je (a i nadále zůstává) plný zázraků, jak jsem si potvrdil mimo jiné kdysi přesně na apríla a mírně veršované svědectví o tom se zachovalo v článku Apríl v hlavní roli.

Kromě výletu do blogového pravěku bych rád všechny návštěvníky blogu pozval na prohlídku fotografické kolekce s názvem Fantaskní příběhy ze světa kůry, jejíž webovou výstavku jsem uspořádal jako náhradu za zrušenou skutečnou fotovýstavu na stejné téma. V březnu a dubnu, tedy po dobu původně plánované výstavy, si můžete dokonce zasoutěžit o velkou výstavní fotku podle vlastního výběru, podrobnější informace najdete nejen u výstavní kolekce, ale i v blogovém článku Soutěž o výstavní fotografii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.