pátek 6. dubna 2018

Fotohádanka č.27

Dnes už posedmadvacáté pokládám všem zájemcům o hádání tradiční a velice jednoduchou fotohádankovou otázku:

Co je podle vás zachycené na následujícím obrázku?

Nebojte, i tentokrát doplním hned za obrázkem několik indicií. V křížovkách se něčemu podobnému říkalo "pomůcky" nebo "nápověda", i když u těch mých indicií, ehmmm... nikdy není zcela jasné, zda správnou odpověď přiblíží nebo naopak rozmlží :-).


Jaké jsou tedy slíbené indicie?

1. Fotografie je dělaná v exteriéru, který ovšem za vyhraněně nepříznivých okolností může být bohužel považován i za interiér.
2. Jako neplavec jsem při focení byl nucen použít kratší expozici, aby nebyl obraz příliš rozmazaný.
3. Protože jedna z mých babiček byla Němka, nemohl by se nikdo divit, kdyby mne při focení napadlo natahovat moldánky.
4. Kdyby předmět na obrázku vznikl jen o pár let dříve (i když by to asi vzhledem k situaci šlo jen těžko), mohl nést aspoň krátce jméno proslulého hudebního skladatele.
5. Špička směřující na fotce šikmo vzhůru míří ve skutečnosti šikmo dolů, přesto není fotka otočena vzhůru nohama.
6. Stejné místo jsem musel přijít nafotit ještě jednou s širokoúhlejším objektivem, protože nebylo možné jinak získat náležitý odstup.
7. O hrot na obrázku byste se pořezali nebo popíchali jen velice těžko.
8. Ač bylo místo na fotce původně v kolébce pojmenované jinak, nakonec v dospělosti uctivě převzalo jedno ze jmen svého předka.
9. Bohužel, z místa fotografování není možné pozorovat zatmění slunce, což by jistě současného kmotra fotografovaného předmětu nepotěšilo.

Tak co, už víte, co je na obrázku? Nebo si aspoň tipnete? Fantazie dostala až do nedělního rána zelenou, pak doplním správné řešení. Do té doby si třeba můžete prohlédnout kolekci fotografií s názvem Fantaskní příběhy ze světa kůry, jejíž výstavu jsem uspořádal na svém fotowebu jako náhradu za zrušenou skutečnou fotovýstavu na stejné téma.

No a na závěr si dáme - jako tradiční formu aktivního odpočinku po hádání - malou vyjížďku do zdejšího blogového pravěku. Pro dnešek jsem připravil už osm let starý, ale - jak jsem si rychlým kontrolním pročtením ověřil - ani s dlouhým odstupem o nic méně aktuální text o tom, jaké problémy mi činí praktické používání plastové vidličky, nože a lžíce v podnicích "rychlého" občerstvení: O jedení příborem.


---------------------------

Obrázek ke správnému řešení (podrobněji v komentářích):

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.