pátek 2. března 2018

Soutěž o výstavní fotografii

Před týdnem jsem na blogu informoval o tom, že byla bohužel zrušena moje výstava fotografií, která byla původně domluvena na březen a duben v Praze. Zájemci mezi vámi tak prozatím přijdou o možnost prohlédnout si na jednom místě připravené zvětšeniny velikosti 50x70cm, které zobrazují ve své obyčejnosti snad celkem netradiční detaily kůry stromů a jejichž kolekci jsem nazval Fantaskní příběhy ze světa kůry (některé podrobnosti si můžete přečíst v článku Fantaskní příběhy ze světa kůry aneb O zrušené výstavě).

Pravidelní návštěvníci mého blogu tak už vědí, že jsem rozšířenou výstavní kolekci zveřejnil na svém webu. Výstava měla původně sestávat z 18 fotek, rozšířená kolekce jich má dokonce 25, protože jsem si na web dovolil zařadit i několik obrazů, u nichž by zvětšení na velký výstavní formát ubralo obrazu na kvalitě, ale na webu je ještě kvalita přijatelná. Prohlédnout si tak celou kolekci můžete kdykoli a z kteréhokoli místa, kde je k dispozici internet, přímý odkaz opět připojuji na konci článku.


Protože na fotkách jsou ony zmíněné "Fantaskní příběhy", není divu, že jsem se do názvů jednotlivých obrazů pokusil včlenit to, čím povzbuzují právě moji fantazii, výsledkem čehož je sada roztodivných titulů. Příkladem může být třeba následující fotografie, o které už se mimochodem v diskusi k minulému článku mluvilo:

Noční můra Edwarda Muncha (2016, Vassiliki, Lefkada)



No a protože v představovaných obrazech může každý vidět zcela jiný příběh s úplně jiným přiléhavým názvem, rozhodl jsem se uspořádat malou soutěž pro všechny, kdo si bude fotky na webu v březnu a v dubnu prohlížet: Napište mi svůj vlastní návrh názvu vybrané fotografie, a když se mi bude zdát zajímavý a výstižný, můžete vyhrát výstavní zvětšeninu, kterou si z této kolekce vyberete. Po skončení soutěže se k vašim nápadům vrátím i ve speciálním blogovém článku, kde rád zveřejním nejlepší a nejzajímavější nápady, které tato soutěž přinesla.

Konkrétní pravidla soutěže:
Vyberte si některou z fotografií, která vás něčím zaujala a pro kterou byste rádi vytvořili svůj vlastní název podle toho, jaký příběh ve fotografii sami vidíte, fantazii se meze nekladou. Počet vybraných fotek není nijak omezen, když budete chtít, můžete vytvořit vlastní "stínové názvy" klidně pro všechny fotografie. Napište mi své návrhy přímo na mém webu do sekce Diskusní fórum (jde o veřejnou návštěvní knihu mého fotowebu, odkaz na ni při pohybu na webu najdete v hlavním menu) a připojte prosím svou kontaktní e-mailovou adresu (úplně stejně jsem chtěl soutěž uspořádat na výstavě, tam by se odpovědi zapisovaly do papírové návštěvní knihy, tak na webu je obdobou Diskusní fórum). Po skončení soutěže vyhodnotím podle svého vlastního přesvědčení a subjektivního vkusu nápad, který se mi bude zdát nejzajímavější, a jeho autor si bude moci vybrat výstavní papírovou zvětšeninu fotky, která se mu z "kůrové kolekce" líbí (nemusí to ovšem být právě ta, ke které psal název do soutěže), a tu ode mne dostane zdarma. Pokud se sejde dostatečný počet originálních soutěžních příspěvků, rád vyberu i více než jednoho výherce, ale jeden to bude každopádně :-). Zároveň si vyhrazuji právo navržený název po dohodě se soutěžícím použít jako nový oficiální název pro další používání fotografie. Soutěž bude probíhat v březnu a dubnu 2018, vyhodnocení provedu hned na prvního máje, nejlépe přímo pod rozkvetlým stromem :-).

Všechny fotografie najdete zde (proklik vede na první fotografii celé kolekce, dál se můžete pohybovat šipkami):


Těším se na všechny vaše nápady a přeji krásné - snad už ne nijak zvlášť zmrzlé dny :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.