úterý 20. března 2018

Pozor, nesedat!

Dnes to nebude nic zvlášť objevného: Jeden obrázek z podvečerních Vinohrad, který mě zaujal, byť nemá ani výtvarnou hodnotu, ani žádnou pozoruhodnou kompozici či skvělé světlo. Ale to spojení hrdé štíhlé kadibudky z modrého plastu se skoro výstražně působícím plakátem na pozadí mi připadlo cvaknutíhodné, tak jsem si udělal aspoň malý připomínkový obrázek mobilním telefonem, protože při cestě z práce foťák stále ještě nenosím.


Chvíli jsem dokonce váhal, že vstoupím, ale pak zelenou na kadibudce přebila zelená na vedlejším přechodu a já si ve vedlejším domě čerstvě zakoupenou japonskou pastu miso odnesl nejkratší cestou na nádraží a pak domů do svého brlohu.

Mimo jiné i proto, že ve vlaku mě nikdo nekádroval a mohl jsem si docela normálně sednout :-).
 
-----------------
Jako obyčejně vám dnes krátký příspěvek zkusím vykompenzovat nakouknutím do jednoho staršího textu: Před šesti lety, v březnu 2012, jsem napsal článek, který pak po nějaké době změnil zařazení do rubriky. Když jsem totiž později založil jako projev své úcty k češtině speciální rubriku s názvem Jazykové hrádky, text s názvem O našich vzorech (mimochodem, pamatujete se ještě ze školy na vzory podstatných jmen? Divil bych se, kdyby ne!) se do ní vysloveně hodil :-).

Především občasné a náhodné návštěvníky mého blogu bych také rád upozornil, že na mém fotowebu si můžete aktuálně prohlédnout kolekci fotografií s názvem Fantaskní příběhy ze světa kůry, jejíž webovou výstavku jsem uspořádal jako náhradu za zrušenou skutečnou fotovýstavu na stejné téma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.