neděle 23. října 2016

Nedělní miniglosy č.377

Pozn.: Po dovolenkové přestávce se opět vracejí Nedělní miniglosy. Rozhodl jsem se, že do konce roku ponechám NMg v tradiční podobě týdeníku a případné změny (úprava formátu, změna frekvence vydávání nebo úplné zrušení) připravím až pro rok 2017. A ještě zjistím, co na to Jan Tleskač :-).

Česká armáda podle prohlášení Ministerstva obrany pokračuje v plánovaném dovybavování svých útvarů v souladu s dlouhodobou vojenskou strategií České republiky, a vyhlásila proto další miliardový tendr na dodávku bílých vlajek.
----------------------
V Turecku bylo zakázáno promítání animovaného seriálu Včelka Mája, protože nezávislá lidová islámská komise pro vyšetřování pozadí nedávného vojenského puče jednoznačně prokázala, že Vilík se účastnil zločinného spolčení s prezidentovým odpůrcem, v USA žijícím Fethullahem Gülenem, a Aťkou Janouškovou.
----------------------
Podle dosud neověřených zpráv z kruhů bojujících za dodržování principů politické korektnosti by se na čas zbývající do volby amerického prezidenta, ve kterých spolu soupeří republikán Donald Trump a demokratka Hillary Clintonová, měla kvůli zachování rovných podmínek polovina amerických provozoven Mc Donald přejmenovat na Mc Hillary.
----------------------
Ku příležitosti nedožitých osmdesátin bývalého prezidenta Václava Havla dostaly některé významné české instituce právo používat ve svém názvu i jméno známého českého disidenta, spisovatele a politika. Protože toto významné ocenění dostala podle ředitele Havlovy knihovny, Michaela Žantovského, i tato instituce, střežící Havlův odkaz, její oficiální název bude proto nově znít Knihovna Václava Havla Václava Havla.
----------------------
Podle výsledků průzkumu většina voličů Miloše Zemana souhlasí s jeho geniálním návrhem, aby byli všichni muslimští nelegální migranti z Evropy přemístěni na vybrané řecké ostrovy. Podle vyjádření mluvčích uprchlíků nemají prozatím migranti tak velké cíle, ale bude jim pro začátek stačit, když budou moci zůstat na pevnině a na ostrovy bude přemístěno původní řecké obyvatelstvo.
----------------------
V očekávání dalšího předávání řádů a vyznamenání na Pražském hradě se tentokrát pražské půjčovny slavnostního oblečení dostatečně předzásobily nejen tradičními smokingy, ale i fleecovými bundami v různých velikostech. Proslýchá se ovšem, že kvůli nedávnému setkání ministra kultury Daniela Hermana s dalajlámou byli z řad oceněných vyřazeni zpěvačka Ljuba Hermanová, která měla dostat in memoriam ocenění za zásluhy o astronomii kvůli své schopnosti udělat na pódiu hvězdu, i spisovatel Ignát Herrmann za svoji jasnozřivou, skoro 130 let starou prognostickou studii vývoje české ekonomiky U snědeného krámu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.