neděle 30. října 2016

Nedělní miniglosy č.378

Na základě podnětu odborového svazu pracovníků v pohostinství bude jako speciální modul Elektronické evidence tržeb (EET) pro hostinské vytvořeno tzv. Elektronické futro (EF), na které by se hospodským štamgastům měly psát virtuální čárky za reálná vypitá piva. Proti použití zkratky oficiálně protestovali dědicové E.F. Buriana, protože se obávají, že Elektronické futro by mohlo poškodit dobré jméno jejich významného předka. Podle právníků však není možné pohlížet na pouhé iniciály jako na jméno, takže s podáním žaloby bude nejspíš potřeba počkat až na zavedení nového paragrafu o "poškození dobrých iniciál", který hodlá včlenit do zákona nejmenovaný ministr A.B.
----------------------
Prezident Zeman odmítl navštívit Zrcadlový sál pražského Klementina, protože se obává, že by - na rozdíl od své oficiální prezidentské fotografie, která byla výrazně retušována - viděl po aféře s předáváním státních vyznamenání i v zrcadlech všude jen Brady.
----------------------
28. říjen byl prvním svátkem, během kterého měly v České republice povinně zavřeno větší obchody. Podle průzkumů mají k novému zákonu nejednoznačný vztah jak zákazníci, tak i samotní zaměstnanci obchodů. Policejní mluvčí Nedělním miniglosám potvrdil, že jednoznačně kladného přijetí se novým pravidlům dostalo jen mezi českými zloději, protože u nepřetržitě otevřených obchodů doposud neměli žádnou příležitost ke vloupání.
----------------------
Půlroční zákaz řízení a pokutu 10 000 Kč dostal policejní prezident Tomáš Tuhý za výrazné překročení rychlosti ve služebním autě bez majáčku. Naštěstí se zákaz řízení vztahuje pouze na motorová vozidla a ne na Českou policii.
----------------------
Čeští kynologové a milovníci pohádek považují za ostudné, že ani letos nedostal státní vyznamenání legendární pes Jonatán z večerníčku o Machovi a Šebestové. Podle vrchního hradního ceremoniáře Jindřicha Forejta Jonatán mezi navrženými původně byl, ale na slavnostní předávání ho nepustila paní Kadrnožková, která z nepochopitelných důvodů podporuje rebelské akce v podhradí, pořádané Horáčkem a Pažoutem.
----------------------
Podle českých politologů bude muset budoucí český prezident lépe vyvažovat sebevědomý vztah České republiky vůči Západu a Východu. Proto by bylo optimální přesvědčit k prezidentské kandidatuře Miroslava Donutila, který se už na jevišti Národního divadla jako Sluha dvou pánů docela osvědčil.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.