neděle 7. srpna 2016

Nedělní miniglosy č.369

Česká vláda, která nedávno aplikovala jednotná evropská pravidla pro domácí zabijačky, jejichž součástí byl i přísný zákaz výslužky, se rozhodla regule uvolnit a umožnit oficiálně výslužku alespoň pro blízké příbuzné. "Ukázalo se, že diskuse o legalizaci výslužky je v českém prostředí minimálně stejně důležitá jako diskuse o legalizaci marihuany," řekl nám vládní mluvčí. "Poté, co průzkumy potvrdily, že je v České republice víc lidí závislých na ovaru než na lehkých drogách, rozhodli jsme se pro jisté změkčení původně přísných pravidel. V současné době již zbývá vyřešit jen poslední otázka - totiž zda na výslužku má kromě potomků a předků v přímé linii, vlastních i nevlastních strýců, tet, bratranců, setřenic, švagrů či neteří, právo i registrovaný partner, tchyně, případně zasahující policista, pokud by se rodina nemohla na nárocích na výslužku dohodnout po dobrém."
----------------------
Ministr kultury Daniel Herman potvrdil, že dohoda o budoucnosti problematického vepřína v Letech, který stojí v místě původního romského internačního tábora, už je otázkou nejbližší budoucnosti. "Podle našich prognostiků by se v Evropě měla postupně výrazně utlumit poptávka po nečistém vepřovém mase, naopak prudce vzroste produkce masa skopového. Proto bude možné počet vepřínů centrálně snížit a právě vepřín v Letech bude jedním z prvních objektů, s jejichž likvidací počítáme." Samozřejmě nově bude naopak zapotřebí dost prostoru pro pastvu početných ovčích stád. Pro tyto účely hodlá vláda vyhradit okolí některých - v budoucnu zřejmě stále méně využívaných - poutních míst, kde zatím z historických důvodů není nijak hustá zástavba, přičemž největší veleovčinec by mohl být logicky vybudován na Velehradě.
----------------------
Podle mluvčího české antidopingové laboratoře bylo pozitivně testováno několik vzorků českých poslanců. "Zatím nechceme uvádět konkrétní jména, protože rozhodující bude analýza kontrolního vzorku B. Podezření jsme ale měli už dřív, kdy někteří poslanci měli řadu nesrovnalostí ve svých diplomatických biologických pasech. Politikům, jimž bude doping prokázán, hrozí za zvlášť závažné porušení pravidel rovné politické soutěže až dvouletý zákaz spaní v Poslanecké sněmovně.
----------------------
Biologové v obavě před fatálními dopady na některé živočišné druhy rozhodně protestují proti novému výkladu zákona, podle kterého jsou v České republice v definovaných svátečních dnech povinny zavřít všechny řetězce včetně toho potravního.
----------------------
Společná komise Hasičského záchranného sboru a Ústavu pracovní hygieny pokračuje ve výběru lokality pro vybudování trvalého úložiště vyhořelých státních úředníků. Většina starostů vytipovaných obcí se ale obává různých zdravotních rizik a negativních dopadů na pracovní morálku místních občanů. "Ano, jedná se o státem velmi bohatě dotovanou akci," řekl nám starosta Spáleného Poříčí, které je jednou z navrhovaných lokalit, "ale s nedostatečně vyhořelými spoluobčany máme již v historii obce svoje neblahé zkušenosti, a proto si u nás vyhořelí úředníci ani neškrtnou!"
----------------------
Student večerního studia na strojní průmyslovce Jiří Kroupa starší byl zatčen v Rio de Janeiru, když předsedovi organizačního výboru právě zahajovaných olympijských her na jeho výzvu, aby mu půjčil kružítko kvůli vytvoření tvarově přesných olympijských kruhů, odsekl, aby si obtáhnul pěticruzeiro.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.