neděle 1. května 2016

Nedělní miniglosy č.357

Poté, co původní zákaz zpěvu české hymny na Pražském hradě vyvolal mohutnou vlnu zájmu o zpívání na Hradě nejen mezi skauty a členy recesistické umělecké skupiny Ztohoven, ale u mnoha dalších organizací a soukromých osob, vlna nebývalého zájmu okamžitě opadla, když se ukázalo, že ke zpívajícím se může beztrestně přidat prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, se kterým si pak pod laskavým dohledem české policie musí každý zpěvák udělat povinně selfíčko.
----------------------
Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek musel v týdnu odpovídat na ostré protestní nóty ze strany tureckého a ruského velvyslanectví v Praze. V odpovědi potvrdil, že sporné české úsloví "poturčenec horší turka" není ani projevem nenávisti vůči tureckému národu a jeho vztahovačnému prezidentovi, ani odsouzením morálních kvalit Čecha, který jako letitý přítel Sovětského svazu a Ruska požádal v Moskvě o politický azyl. "Jde jen o nedorozumění; ve skutečnosti výrok s politikou nijak nesouvisí a proradná a rádobyintelektuálská pražská kavárna jím jen dává najevo, že ke svým bezvýznamným tlachům preferuje kávu překapávanou před kávou tureckou a jejími nekvalitními náhražkami."
----------------------
Čeští odpůrci globálního oteplování využili mohutného vpádu arktického vzduchu do Evropy a uspořádali v Praze konferenci s názvem "Květen - za kamna vlezem, červen - ještě tam budem!"
----------------------
Podle zástupce Úřadu pro práva pohádkových postav a jiných menšin, dr. Mráčka, by zamilované líbající se páry na prvního máje měly v případě potřeby uvolnit své místo pod rozkvetlými třešněmi vodníkům a vodnicím, protože pro ně by mohlo být případné uschnutí doslova fatální.
----------------------
Předseda ruských komunistů Gennadij Zjuganov prohlásil, že kdyby žil Ježíš Kristus, šel by v moskevském prvomájovém průvodu v první řadě mezi komunisty. Bohužel, Nedělním miniglosám se nepodařilo do uzávěrky sehnat vyjádření Boha; podle vyjádření lékařů je jeho stav sice nadále vážný, ale snad již alespoň stabilizovaný.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i čtyři jubilejní výběry nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.