neděle 6. března 2016

Nedělní miniglosy č.351

Čeští komunisté pomohli v Parlamentu obnovit kdysi do značné míry zprofanovaný Mezinárodní den studentstva, který se má opět slavit 17. listopadu. "Samozřejmě nejde o žádný návrat starých a překonaných pořádků," řekl nám jeden z komunistických poslanců. "Nově ustanovený Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii bude úplně normálním významným dnem a státním svátkem a jako takový nesmí v nikom vyvolávat hořký pocit historické porážky, takže se bude každý rok slavit pod politicky zcela neutrálním heslem Učit se, učit se, učit se!"
----------------------
Český svaz herpetologů přijal s velkou radostí skutečnost, že nejúspěšnějším filmem loňské sezóny byl na Českých lvech vyhlášen film Kobry a užovky. Nadšení jsou i jejich kolegové - ornitologové, kteří se radují z Českého lva za kostýmy k pohádce Sedmero krkavců. Chuť si zatím museli nechat zajít batrachologové, protože film Válka s mloky zatím ještě není hotov, a soutěžit proto může až v příštím roce.
----------------------
Pražští představitelé podepsali partnerskou smlouvu s hlavním městem Číny Pekingem, ve které se zavázali uznávat politiku jediné Číny včetně území Tibetu a Tchajwanu. Na českém území mají čínské firmy z dosud nezjištěných důvodů velký zájem především o oblast města Ji-Čína, čemuž prozatím brání tamější naivní občanští aktivisté pod vedením loupežníka Rumcajse. Pražstí zastupitelé jako dostatečnou náhradu navrhli prudce se rozvíjející obast pražské městské části Zli-Čína, což čínští představitelé přivítali a připustili dokonce i možnost, že když Praha zajistí čínským firmám trvalé daňové prázdniny a v Tróji místo vinic vysadí bambusové háje, dalo by se možná počítat i s pronájmem bílé pandy pro pražskou ZOO, prozatím nejspíš na leasing.
----------------------
Podle oficiálního usnesení Senátu by neměl prezident Zeman rozdělovat českou společnost. Proti usnesení ovšem okamžitě ostře vystoupila přehlasovaná necelá polovina senátorů, kteří oponovali, že Miloš Zeman nikdy nikoho názorově nerozděloval a kdo říká něco jiného, je žumpa. Podobné usnesení vydal Senát i proti jarnímu kukání kukaček a proti neodbytnému cvrlikání vrabců na střechách.
----------------------
Pod tíhou velkého množství čerstvého mokrého sněhu se v pražské ZOO zřítila konstrukce voliéry, ze které ulétlo osmnáct vzácných ibisů skalních. Některé z ibisů se již podařilo zadržet, menší část skupiny uprchlíků ale stále uniká a podle ministra vnitra Chovance má namířeno společně s hlavním proudem uprchlíků do Německa, kde mají ibisové od převaděčských mafií slíbené prostorné soukromé voliéry, mobilní telefon s neomezeným tarifem, k nejrůznějším hrátkám svolné německé ibisky a dostatečné množství žab. Podle zoologů se sice ibisové živí plazy, hmyzem a jinými malými živočichy, ale příslovečný malý český člověk se prý nemá ze strany ibisů čeho bát. Mluvčí Bezpečnostní informační služby v této souvislosti žádá občany České republiky, aby informace o uprchlých ibisech nehlásili zpravodajcům ale výhradně na standardních policejních linkách, protože BIS nemá s ibisy kromě slovního základu nic společného a neustálé vyzvánění telefonů ruší pracovníky BIS při hraní zpravodajských her.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i čtyři jubilejní výběry nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Pozn.: Protože jsem stále od správce Autorského klubu, Standy Rulce, nedostal žádnou odpověď - ani veřejnou ani neveřejnou - na své tři jednoduché otázky, přikládám znovu i odkaz na svoji nedávnou veřejnou výzvu: Tři jednoduché otázky pro správce Autorského klubu. Milý Stando, pořád si ještě myslíte, že jsem tak splachovací, že se nechám odbýt vašim vytrvalým mlčením? Můžu vás ubezpečit, že něco takového ani v nejmenším neplánuji. Tak když už si sem na moje stránky občas chodíte číst, nestyďte se a sdělte nám konečně svůj pohled na věc. Anebo si skutečně na položené otázky budu muset odpovědět sám, a to by pro vás nemuselo vyznít zdaleka tak lichotivě, jako když odpovíte vy osobně! Rád vám k tomu dám na svých stránkách příležitost i v březnu, když už jste to - asi pro neustálé vytížení přípravou famózní soutěže počítačových pracovních ploch - nestihl v lednu ani v únoru :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.