neděle 20. března 2016

Nedělní miniglosy č.352

Bývalý ředitel dotačního úřadu Severozápad, odsouzený za podvody s dotacemi, začal po ukončení svého trestu a propuštění na svobodu nečekaně vypovídat proti svým bývalým obchodním a politickým partnerům z Ústí nad Labem. Po návratu z vězení totiž nebyl z jejich strany nijak finančně odškodněný, s čímž po celou dobu svého trestu jednoznačně počítal, protože to kdysi viděl v jednom italském filmu.
----------------------
Ukázalo se, že poslední dobou tolik propíraná farma Čapí hnízdo nemá problémy s eurodotacemi jen kvůli podezřelým operacím mezi jejími fiktivními a skutečnými vlastníky, ale především proto, že odporuje korektní rasové europolitice. "Podle soudních znalců z oboru zoologie je tvar tzv. Čapího hnízda inspirovaný hnízdy čápa bílého," řekl nám speciální evropský pověřenec pro otázky rasové rovnoprávnosti čápů, "protože čáp černý staví svá hnízda v ústraní a podle našich zkušeností by nikdy nedal souhlas s tak okázalým architektonickým provedením." Podle průzkumů výzkumných agentur doposud přetrvává nerovný přístup k různým druhům čápů - jak u lidí, tak i u většiny české zvěře. Jediným tvorem, který podle výzkumu nedělá skoro žádné rozdíly podle barvy čápů, jsou totiž české žáby.
----------------------
Stres v zaměstnání u miliónů českých zaměstnanců se rozhodla v novém návrhu zákoníku práce eliminovat ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Novináři měli ale k tomuto zajímavému tématu na tiskové konferenci tolik otázek, že to paní ministryni příliš vystresovalo a musela z tiskovky předčasně odejít do nově zřízené a permanentně zaplněné vládní antistresové místnosti.
----------------------
Hlídky ekologických aktivistů rozdaly o víkendu několik desítek pokut skupinkám podivínů, kteří odporně zaneřádili některé vodní toky tím, že do nich zcela bez dodržování předepsaných limitů pro zněčištění házeli Morany. "Na slaměné figuríny mohou narazit zcela neinformovaní obyvatelé vodních toků, na které to může mít negativní dopad," řekl nám předseda Spolku pro ochranu duševního zdraví ryb a obojživelníků. "Máme dokonce zaznamenané případy kaprů, kteří zažili při nečekaném setkání s cyanotickou nacucanou Moranou takový nervový šok, že z toho málem měli smrt."
----------------------
Čínská strana těsně před návštěvou čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze oznámila, že je ochotna v rámci rozšířené dohody o strategickém partnerství mezi Čínou a Českou republikou jednorázově uhradit za český Fond ohrožených dětí dluh této organizace dosahující téměř 100 mil. Kč, když Fond uzná čínskou svrchovanost na Tchajwanu a přejmenuje své Klokánky na Pandičky.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i čtyři jubilejní výběry nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.