pátek 4. března 2016

Čtvrtá výstava mých fotek začíná po víkendu

Když jsem zde na blogu k článku se silvestrovským haiku připojil fotografické péefko s přáním pro nový rok 2016, už jsem tehdy věděl, že budu chtít mít obrázek z péefka jako jednu z 18 fotek na své letošní malé jarní fotovýstavě. Jen tehdy ještě nebylo jasné, které fotky k té jedné "péefkové" vyberu (tím spíš, že vzhledem k dispozicím výstavního prostoru jsou jednoznačně upřednostněny u mne mnohem méně četné fotografie "na výšku") a taky jsem tehdy ještě přesně nevěděl, kdy se bude výstava přesně konat. Teď už to vím, takže nastal, myslím, správný čas vás o tom také zpravit.

Návštěvníci mých webových i blogových stránek dobře vědí, že jsem už měl několikrát tu čest představit své fotografie na veřejnosti. Dnes je mi velkým potěšením informovat vás, že ke dvěma výstavám z roku 2013 ("Obrazy ze zásvětlí" na zámku v Dobřichovicích a "Čarovná zahrada" ve Středisku volného času v Poličce) a jedné pražské výstavě z roku 2014 (Galerie České spořitelny na staroměstské Rytířské ulici) přibude od příštího týdne čtvrtá výstava.
 
Po zámeckých a speciálních galerijních prostorách to bude tentokrát úplně jiná zkušenost, protože výstava se uskuteční ve vršovické restauraci Pod Lipami, takže primárním cílem většiny návštěvníků nebude podívat se na fotky (i když by mě to samozřejmě potěšilo :-)), ale pochutnat si na dobrém jídle. Věřím, že i moje fotky budou spoluvytvářet příjemnou atmosféru; ostatně tato nekuřácká restaurace je zařízená právě tak, aby zde byly stále nějaké fotky "doma", výstavy se tu střídají po cca dvou měsících, no a já jsem moc rád, že na mne přišla řada právě na jaře, protože mám jaro z mnoha důvodů moc rád.

Na následujícím obrázku je malý informační letáček s hlavními údaji o výstavě a především se všemi osmnácti fotkami, které budou návštěvníci "Pod Lipami" mít možnost vidět. Nemusíte se bát, fotky budou mít samozřejmě o dost větší formát, než ty na letáčku, ode všech budou vystaveny stejně velké zvětšeniny 50x70 cm, koláž fotek na pozvánce vás má pouze navnadit. Přece jen si neskromně myslím, že fotky "naživo" a ve velkém formátu jsou o dost lepší než takhle groteskně maličké a ještě v neodpovídajících výřezech. Však se přijďte podívat na originály!

Pokud mne nešálí paměť, všechny fotky z výstavního výběru už jsem kdysi publikoval zde na blogu při různých příležitostech a jako součást různých fotočlánků. Ostatně - kdo se byl podívat na některé z předchozích výstav, bude pár vystavených fotek také znát, některé z obrazů jsou už ostřílenými výstavními harcovníky: Návštěvníci výstavy na zámku v Dobřichovicích uvidí znovu 6 fotek, které byly už tehdy mezi třicítkou vystavených obrazů, diváci z Rytířské ulice budou znát 4 fotky. No a protože jedna fotka byla dokonce na obou předchozích samostatných výstavách (schválně jestli uhádnete, která :-)), znamená to, že polovina z fotek bude mít před diváky svou veřejnou premiéru.

Výstava bude tentokrát delší než ty z minulých let, fotky vám budou k dispozici od pondělka 7. března (instalace proběhne během dne, večer už by měly být fotky na svých místech) až do začátku května. Fotky budou přístupné každý den v běžné otevírací době restaurace, tedy od 11 hodin (o víkendu od 12:00) až do pozdních nočních hodin. V principu je samozřejmě možné si jen prohlédnout fotky, ale - uvidíte sami - myslím, že vám to nedá se aspoň nepodívat, co dobrého tu mají k ochutnání :-).

Pokusím se nechat na baru improvizovanou návštěvní knihu a byl bych moc rád, abyste mi - pokud už budete shodou okolností vážit cestu do Vršovic (restaurace Pod Lipami je v horním rohu známého Čechova náměstí) - zanechali v knize návštěv nějaký vzkaz, abych věděl, co se vám na výstavě (a samozřejmě i na prostředí, ve kterém se koná) líbilo, co je podle vás třeba zlepšit a co bych si měl třeba propříště odpustit. Nestyďte se říct nebo napsat své kladné i záporné názory, mohu slíbit, že budu o všech přemýšlet a pokusím se je využít pro to, aby to třeba příště (anebo dokonce ještě tentokrát!) bylo ještě lepší :-).

Vzhledem ke specifickému prostředí výstavy se neuskuteční žádná speciální vernisáž, ale až se vše po instalaci a prvních dnech běžného provozu usadí, zkusím domluvit nějaké možnosti "komentovaných prohlídek". Na ty se zatím ale příliš nespoléhejte, přece jenom - tyhle aktivity by - pokud by byly pro více lidí - musely být v souladu s běžným provozem restaurace anebo na standardní rezervaci. V průběhu těch dvou jarních měsíců se několikrát k výstavě vrátím a ukážu tady i některé fotky z interiéru, abyste si mohli udělat přesnější obrázek. Stejně tak budou průběžné informace na mém facebooku a nejspíš i na facebooku restaurace Pod Lipami.

Každopádně se moc těším na to, že se aspoň některým z vás moje výstava třeba připlete do cesty a že možná půjdete někdo "náhodou kolem". Pokud ano, ať se vám fotky líbí!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.