neděle 7. února 2016

Nedělní miniglosy č.347

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se pro Nedělní miniglosy vyjádřil, že Česká republika v případu propuštění Alího Fajáda, jehož vydání kvůli podezření z terorismu požadovala americká strana, v žádném případě nepochybila: "Nijak jsme se nezpronevěřili proklamované zásadě že s teroristy se nevyjednává, protože jsme libanonské straně kývli hned na první nabídku!"
----------------------
Podle čínského kalendáře vstupuje svět do roku Opice, devátého znamení čínského horoskopu. V reakci na to zvýšily svou kapacitu všechny české záchytky.
----------------------
Na cigaretových krabičkách bude muset být podle nových předpisů kromě textového varování před škodlivostí kouření i varování obrazové. Výrobci cigaret si ale budou moci vybírat zatím ze 42 druhů škaredých obrázků, ukazujících možné následky kouření. Proti takové benevolenci nicméně protestují čeští státní úředníci, protože podle jejich neoficiálních vyjádření mají i oni povinnost vybavit úřední místnosti škaredým obrázkem, a na výběr přitom vůbec nedostali.
----------------------
Víkendová Praha zažila tradiční násilné střety mezi demonstrujícími odpůrci a zastánci masopustu. V řadách zastánců masopustu byli především vegetariáni a vegani, kteří požadují, aby půst týkající se masa a masných výrobků povinně dodržovali všichni občani bez ohledu na svou zálibu ve šťavnatém bůčku, zatímco masožrouti se sešli opásáni vepřovými klobásami na demonstraci pořádané hnutím Masopust v Čechách nechceme. Právě klobásy byly hlavním rozpoznávacím znamením obou skupin demonstrantů, protože tradiční maškary byly na tribuně obou demonstrací.
----------------------
Do výukového programu 6. a 7. tříd základních škol se začíná vracet předmět "dílny", od kterého si školy slibují větší zájem o řemesla a učňovské obory. "Původně jsme chtěli do rozvrhu kromě "dílen" vrátit i "pozemky", řekla nám ministryně školství Kateřina Valachová, "ale bohužel po několika restitučních vlnách už jsou veškeré pozemky rozebrány, a není tedy co vracet."


Chcete si přečíst i jiné články než Nedělní miniglosy? Můžete si vybrat třeba v bilančním článku Blogový rok 2015, kde najdete odkazy na čtenářsky nejúspěšnější loňské texty publikované na tomto blogu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.