neděle 14. února 2016

Nedělní miniglosy č.348

V České republice podle Českého statistického ústavu klesá již několik let počet vepřů. Podle demografů se však není čeho obávat, protože je tento pokles průběžně kompenzován pravidelným růstem počtu prasat z řad lidí. "Podobný bezproblémový postupný proces očekáváme i u hovězího dobytka," řekl nám mluvčí ČSÚ, "jen zatím nevíme, kdo vyrovná klesající počty chovaných nutrií."
----------------------
Aby odčinil problémy, které nadělal svou veřejnou upovídaností v kauze miliónového výkupného za dvě unesené Češky, chystá se prezident Zeman sám nechat zajmout některou z blízkovýchodních extrémistických organizací. "Jako obyčejně se ze strany pana prezidenta jedná o mimořádně chytrý až geniální tah," ohodnotil odvážný krok hlavy státu premiér Sobotka. "Je totiž pravděpodobné, že po několika měsících nepřetržité společnosti pana prezidenta a jeho nikdy nekončící řady moudrých a přitom vtipných bonmotů v různých jazycích budou extrémisté ochotni zaplatit českému státu jakoukoli cenu, jen aby ho mohli vrátit."
----------------------
Český špión, který byl ve skupině pěti Čechů zadržovaných donedávna v Libanonu a posléze vyměněných za Libanonce podezřelé ze zločinů proti USA, se důrazně ohradil proti tomu, že by svou vlastní neopatrností přispěl ke své dekonspiraci. "Dával jsem dobrý pozor, aby informace o mé příslušnosti ke zpravodajským službám nebyla veřejná, takže o ní vědělo jen mých 1652 facebookových přátel!"
----------------------
Dvě americké výzkumné stanice vybavené speciálními laserovými interferometry potvrdily, že zachytily projev průchodu gravitační vlny, což by bylo dlouho vzývaným experimentálním potvrzením Einsteinovou teorií relativity předpovězených gravitačních vln. Oběma interferometrům se podařilo zachytit půlsekundový signál, jehož posunutí v čase přesně odpovídá několikatisícikilometrové vzdálenosti mezi oběma laboratořemi. Zbývá už jen vyloučit možnost, že detekovaná vlna mohla být způsobena žďuchnutím koštětem, které v obou laboratořích při úklidu používají uklízečky z řad imigrantů. "Samozřejmě jako vědci a optimisté pořád přepokládáme, že vlnu způsobila srážka dvou černých děr o hmotnosti asi 30 Sluncí před přibližně miliardou let," řekl nám šéf výzkumné laboratoře. "Varianta synchronizovaného žďuchnutí koštětem do těles obou interferometrů ovšem také má určitou pravděpodobnost, která o něco málo vzrostla, když jsme zjistili, že ruské uklízečky v obou laboratořích jsou úspěšnými abolventkami Katedry teoretické fyziky v Usť - Kamenogorsku."
----------------------
Známý britský deník The Independent vyjde v březnu naposledy v tištěné formě a přejde plně na elektronický formát. I většina dalších deníků se začíná postupně zaměřovat na svou internetovou podobu a náklady papírových novin rok co rok výrazně klesají. Někteří mediální experti to sice považují za špatnou zprávu, ale ekonomičtí odborníci Nedělních miniglos soudí, že opravdové problémy nastanou až v okamžiku, kdy na plně elektronický formát přejde toaletní papír.


Chcete si přečíst i jiné články než Nedělní miniglosy? Můžete si vybrat třeba v bilančním článku Blogový rok 2015, kde najdete odkazy na čtenářsky nejúspěšnější loňské texty publikované na tomto blogu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.