neděle 20. září 2015

Nedělní miniglosy č.331

Na začátek jako předkrm mám pro vás jeden jednoduchý početní příklad: Nedělní miniglosy č.331 vyšly 20. září. Kdy vyjdou jazykolamné Nedělní miniglosy č.333, když NMg je týdeník, který vychází v neděli? Chvilka na rozmyšlenou... Áno, máte pravdu: Nedělní miniglosy č.333 vyjdou až 25. října, protože od příští neděle budeme mít v "redakci" třítýdenní prázdniny (konečně!!!). Autor, editor a Čerf v jedné osobě se totiž bude plahočit na Lefkadě za zajímavými fotografiemi a bude žít (já, který ho na cestě budu doprovázet, v to aspoň doufám) zcela jinými starostmi než vývojem na naší politické scéně. Třívíkendovou pauzu mi snad prominete, tím spíš, že se v té době pokusím ve chvilkách dostupného internetu zprostředkovat vám formou cestovatelských fotoreportáží nová zajímavá místa, lidi a situace k těm, které už jsem popsal dříve v dosavadních 25 článcích v rubrice Črty z Lefkady, která má letos neobyčejnou návštěvnost, takže buď zájem o Iónské ostrovy roste anebo se mému blogu skokově zvýšil rating ve vyhledávačích. Děkuji abonentům NMg za trpělivost a budete-li přesto pociťovat nesnesitelné abstinenční příznaky, můžete se vrátit k některým starším vydáním, třeba v odkazech na nejlepší glosy z celé více než šestileté historie týdeníku, které jsou k dispozici i na konci dnešního článku.

Bavorské humanitární organizace za vybrané peníze nakoupily několik tisíc pánských kožených kalhot a dámských dirndlů, aby se i noví asijští a afričtí spoluobčané mohli v Mnichově plnohodnotně zúčastnit obžerství tradičního Oktoberfestu a prokázat tak, že jsou připraveni sdílet nejlepší křesťanské tradice a nezpochybnitelné hodnoty své nové hostitelské země.
----------------------
V týdnu byl po mnoha odkladech a nárůstech rozpočtu slavnostně uveden do provozu pražský tunel Blanka. Otevření se zúčastnila i delegace sudetských Němců, které potěšila především skutečnost, že o výstavbu tunelu se do značné míry zasloužil samotný - Čechy dříve často zpochybňovaný - praotec Böhm.
----------------------
Česká pošta se rozhodla převést fungování svých menších poboček na princip frančízy. Zatím není zřejmé, kdo se bude ucházet o reálné provozování těchto poboček, ale odborníci soudí, že trochu napovědět by mohlo chystané přejmenování zásilkových produktů Balík na poštu a Balík do ruky na nový produkt Mc Balík.
----------------------
V Čechách se po deseti letech znovu objevila vzteklina u netopýrů. Zoologové nabádají k obezřetnosti a upozorňují na to, že vzteklý netopýr je často dokonce ještě drsnější než jemný brutopýr. Naštěstí nejsou jeho nesnesitelně vzteklé lamentace normálním lidským uchem slyšet, protože většina ruchů je soustředěna v ultrazvukové oblasti. Pokud však vezmete vzteklého netopýra na palubu letadla, je třeba ho před startem a před přistáním vypnout, aby svými signály nenarušoval práci citlivých navigačních systémů.
----------------------
V Domažlicích dostala místní policie hlášení, že po městě se pohybuje ozbrojený běženec, ze kterého se nakonec vyklubal obyčejný kominík. Na Pražském hradě zase recesisté ze skupiny Ztohoven převlečení za kominíky sňali prezidenskou standartu a nahradili ji obrovitými červenými trenýrkami. Podle české ministryně školství je problém nesjpíš v tom, že se žáci a studenti ve školách sice učí podle nejmodernějších poznatků pedagogické vědy, kominíka však nikdy v životě neviděli, protože se za štěstím honí efektivnějším způsobem než kdysi. Podle rozhodnutí vlády bude proto do povinné literatury na základních, středních a policejních školách nově zařazen i Klíč k určování kominíků a v Dubí kdysi vydaná bohatě ilustrovaná publikace České štětky. V hodinách hudební výchovy se navíc bude povinně zpívat narychlo textově upravená píseň Tluče kominíček, tluče na buben.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.